Юнайтед срещу Непобедимите

Урок по история – кой е първият тим, спечелил Купата на ФА без допуснат гол?

Sportinglife
Sportinglife 15:15 ч., 13 Фер 2015
0
545
Getty Images

Престън – Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед влиза в дълбоките води на историята за осминафинала си от Купата на Футболната асоциация в понеделник. Гостуването на Престън от третото ниво на футбола бе прието като късмет след жребия, и вероятно е така – все пак това не е Арсенал, Челси или Манчестър Сити, нали?

Но Престън е славен клуб, а традицията на стадион „Дийпдейл” сочи, че това е първият шампион в историята на английския футбол. В годината, в която го постига – 1889-а, тимът печели дубъл. И то какъв! Цял сезон Престън не губи нито един мач в първенството и за купата на ФА, а трофеят в този турнир печели дори без допуснат гол. Това постижение остава неподобрено и до днес, а онзи тим е наричан Непобедим.

Та срещу този Престън се изправя Юнайтед (все пак 126 години по-късно), който в предишните два кръга мъчно надви Йовил и Кеймбридж от четвърта дивизия.

Прогноза Х

Понеделник, 21,45 ч по Нова спорт

Уест Бромич – Уест Хем

Двата отбора са в добра форма, а Тони Пюлис стабилизира домакините без да ги е направил блестящ отбор. Уест Хем на Сам Алардайс страда от много проблеми с контузии и това може да се окаже решаващо.

Прогноза 1

Събота, 14,45 ч по Нова спорт

Блекбърн – Стоук

Домакините вече взеха скалпа на Суонси, а и традиционно се справят добре в турнира. А в него традицията е важно нещо!

Но Стоук играе добре, направи силен мач и срещу Манчестър Сити, въпреки резултата 1:4, който лъже, че домакините са били смачкани. Мениджърът на Стоук Марк Хюз има и личен сантимент – Блекбърн е един от бившите му отбори като мениджър, а и именно на „Иууд Парк” завърши кариерата му като играч.

Прогноза 2

Събота, 17 ч по Нова спорт

Дарби – Рединг

Това е от онези мачове, в които всичко може да се случи заради големия залог. Мисълта, че си от Чемпиъншип, срещу теб е тим от твоето ниво, а се отваря вратата към четвъртфинал, е едновременно мотивираща, но и тежи.

С оглед на формата на отборите, домакините обаче изглеждат фаворит. Което не значи, че ще спечелят...

Прогноза 1

Събота, 17 ч

Кристъл Палас – Ливърпул

Домакините са корави, вървят с високо вдигната глава при Алън Пардю и спечелиха 5 от седемте мача, откакто той е мениджър. Ливърпул е №1 във Висшата лига по точки от Коледа насам, взе важна победа над Тотнъм и напери гребен. Няма да играе Стивън Джерард, но се връща (вероятно) пропусналият мача с „шпорите” Рахийм Стърлинг.

В червено обаче има един друг млад жокер, който прави огромно впечатление в последните седмици – Джордан Айби, само на 19 г., а вече титуляр.

Прогноза 2

Събота, 19,30 ч по Диема

Астън Вила – Лестър

Вила остана без мениджър, но все още има надежди в турнира, а и предимството на домакински мач в осминафиналите. Но и мисълта, че оцеляването във Висшата лига е далеч по-важно. Същото важи и за гостите. Мачът е бонус в сезон, в който приоритетите и на двата тима са други.

Прогноза Х

Неделя, 14,30 по Нова спорт

Брадфорд – Съндърланд

Наградата да биеш Челси на неговия стадион е домакинство срещу „черните котки”. Колебливият тим на Густаво Пойет втори сезон се изявава като експерт в турнирите за купи – игра финал за тази на лигата миналата година. Чудесата рядко се повтарят в живота, а и във футбола, колкото и на нас, неутралните, да ни се иска да е обратното...

Прогноза 2

Неделя, 16,30 ч

Арсенал – Мидълзбро

А наградата на Мидълзбро за изхвърлянето на Сити, и то на неговия стадион? Гостуване на носителя на трофея...!

Арсенал няма да подцени мача, защото Боро е лидер в Чемпиъншип и подреден много точно и прецизно от Айтор Каранка. Дясната ръка на Моуриньо от времето в Реал може и да вземе някой съвет по телефона от Специалния за това как се бие Арсен Венгер и Арсенал. Все пак Жозе така и не е губил от тях в английския футбол...

Ще бъде трудно, но – все пак фаворитът е ясен.

Прогноза 1

Неделя, 18 ч по Диема

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията