Въпрос на чест

Феновете подкрепиха Тити Папазов в преследването на мечтата му

Sportinglife
Sportinglife 18:55 ч., 15 Фер 2015
0
999
Lap.bg

Да го има или не баскетболния Левски? Въпросът от месеци виси в общественото пространство след като буквално дни след спечелването на уникалния си требъл – титла, купа и Балканска лига „сините” се оказаха без спонсор и никакви средства.

След шоуто

Тити Папазов: Благодаря!

"Ще ви шокирам, ако ви кажа, че при тази свръх емоция, сигурно ще се насълзя. Няма такова чудо. Дори аз не мога да намеря думи. На света има една велика дума и тя е „Благодаря“. Днес хората, на които трябва да благодаря са много!

Благодаря на Томислав, който ми се обади и предложи това чудо. Тогава единственото нещо, което ме притесняваше беше – тези момчета да останат. Те са бъдещето и благодаря на всеки един от тях! След това се обадих на човека, който сигурно събира най-много любов в сините сърца – Гонзо. Най-важният човек в един клуб е треньорът и затова благодаря на Стойчо Стоев. Пожелавам му да направи по-дълга кариера в Левски от мен!"

Георги Иванов-Гонзо: Левски ще бъде вечен

"Радваме се, че сме част от тази инициатива, радвам се, че залата е пълна. В България ситуацията е такава, че всички отбори имат затруднения. Но Левски затова е голям отбор, защото успява да се справи, благодарение на публиката. Това, което показаха феновете, доказва, че Левски ще бъде вечен!

Убеден съм, че няма футболист в света, който при такава атмосфера няма да бъде мотивиран. Надявам се през тази година да показваме по-добри игри и резултати, за да върнем публиката".

Филип Виденов: Левски може да се бори за всичко

"Залата беше почти пълна, мисля, че се получи много добре. Надявам се публиката да ни помогне и в оставащите мачове до края на първенството. Ще бъдат интересни мачове. Ако излезе нещо по-добро на хоризонта като оферта, ще трябва да го приема. С отворен договор съм все още. В България Левски може да се бори за всичко!"

Борбеният им наставник Константин Папазов успя да запази основния състав само в първите месеци, но около Нова година вече нямаше аргументи, с които да задържи звездите си. Истинските левскари обаче останаха. И впрегнаха всички сили в спасението на тима или поне онова, което бе останало от него.

Протегнатата им ръка намери своя отговор сред феновете. Още по време на януарските срещи от Адриатическата лига – най-престижната надпревара, в която наш тим е играл в последните години – привържениците на Левски впечатлиха всички гостуващи състави с безрезервната си подкрепа.

„С вашата подкрепа се чувствам победител”, възкликна след една от тези срещи през януари и капитанът на „сините” Павел Иванов.

Затова едва ли е имало някой който да се съмнява, че за специално организирания за 15 февруари празник зала „Арена Армеец” ще остане празна. Или поне не достатъчно пълна. Привържениците на Левски и ЦСКА винаги са били най-големият капитал на двата клуба и нещото, с което останалите клубове трудно могат да се похвалят. Принадлежността към един от двата гранда надхвърля дори местния шовинизъм извън столицата.

За „синята” общност, също както и за червената когато трябваше да спасява волейболния ЦСКА, бе въпрос на чест да подкрепи усилията на Константин Папазов и играчите му. И това доведе над 10 000 зрители в „Арена Армеец”. То накара и много други да дарят, макар да нямат възможност да присъстват на живо.

Всички те застанаха зад Тити Папазов, който даде всичко от себе си в преследването на мечтата клубът да оцелее. Със средствата събрани на 15 февруари наставникът на Левски ще може да диша малко по-спокойно и ще разполага с още малко време за откриване на новия спонсор.

Сега ръка на Тити трябва да подаде и останалия спортен свят у нас. Особено ръководителите. Дискусията за това защо баскетболния тим на Левски, волейболния на ЦСКА, волейболния Левски и още много, много други стигат до тук.

Къде е сбъркан моделът и как да го поправим? И колкото по-скоро тези въпроси намерят своя отговор, толкова по-добре. Защото само с феновете не става. Големият спорт се прави с големи пари, а не с отделени заради любовта и магията скромни финанси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията