Шоу и светлини в тазгодишния "Мач на звездите" в НБА

Срещата завърши при резултат 163:158 в полза на Запада

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 16 Фер 2015
0
709
Getty Images

Пищен спектакъл от светлини, музика, атлетизъм – това бе тазгодишното издание на "Мача на звездите" в НБА.

Двата тима счупиха рекорда по резултатност

Общо 321 точки бяха отбелязани в тазгодишния "Мач на звездите" в НБА.

Това е най-резултатният сблъсък в историята, показа статистиката. За втора поредна година в двубоя бе премината границата от 160 точки.

Миналата година бе първият. Рекорд бе отбелязан още на полувремето когато общия сбор точки достигна 165.

Най-резултатният играч в срещата Ръсел Уестбруук пък изпревари Майкъл Джордън, който през 1988 завърши с 40 точки.

Двубой, който ни показа какво всъщност трябва да представлява Лигата – смесица от драматични обрати и професионален баскетбол. Арена на сблъсъка тази година бе "Медисън Скуеър Гардън".

За първи път от 1998 г. и за пети път в историята на Лигата изобщо, "Мачът на звездите" се състоя в Ню Йорк, показвайки на зрителите доза баскетболни умения и шоу каквито те не са виждали в последните три месеца в дома на Никс.

Двубоят сложи точка на уикенда, в който имаше серия от събития, посветени на спонсори, благотворителност и твърде малко свързани с баскетбола.

Някои от тях се играха в залата на другия тим от Ню Йорк – Бруклин.

Срещата завърши при резултат 163:158 в полза на Запада, като оспорвани бяха последните минути.

Двубоят се игра пред хиляди добре облечени зрители.

Две трети от билетите за залата Лигата предостави на свои маркетинг и телевизионни партньори, както и на професионалната асоциация на играчите и на бивши участници в лигата. Около 1800 пък са били заявките от различни медии.

Всяко спиране на играта бе използвано за шоу програма. Части от шоу програми, играни на Бродуей бяха показвани при всяко по-дълго прекъсване.

Освен това бяха уважени десетки отказали се играчи, свързани с баскетбола в Ню Йорк, включително настоящия президент на Никс Фил Джексън. В средата на четвъртата част феновете изпяха караоке версията на прочутата песен „Ню Йорк, Ню Йорк”.

Разбира се, имаше и баскетбол. Ръсел Уестбруук от Оклахома Сити Тъндър направи 28 изстрела, вкара 41 точки и спечели наградата за най-полезен състезател. ЛеБрон Джеймс бе лидерът на Източната конференция с 30 точки..

„Невероятна демонстрация на атлетизъм”, отбеляза Стивън Къри от Голдън Стейт Уориърс по повод представянето на Уестбруук. Играчът на Оклахома остана на точка от рекорда на Уил Чембърлейн в "Мача на звездите".

„Бях близо, но той е велик, щастлив съм, че поне се доближих до него”, отбеляза Уестбруук.

По време на загрявката двата тима хвърлиха специално изработени тениски към все още полупразните трибуни на залата. Действията им бяха съпроводени от рап музика, а 20 минути по-късно на специално изградена сцена Кристина Агилера също се появи, за да забавлява зрителите. Тя бе следвана от рапъра Наш.

Последва представянето на играчите. Единствената негативна реакция от трибуните бе към треньора на западната конференция Стив Кър, който през миналия сезон отказа оферта на Никс, за да премине в Голдън Стейт Уориърс. Той бе представен първи, а последен – Кармело Антъни от Никс – последен и съответно обра най-големите овации

Бившият президент Бил Клинтън бе показан на два пъти на видеоекрана по време на изпълнението на националния химн на Куин Латифа и съответно получи доста овации от публиката. Веднага след това микрофонът бе връчен на единственият представител на домакините от играчите – Кармело Антъни.

„Имаме най-великите фенове на света, така че ви благодаря. Ню Йорк е най-страхотното място на света”, заяви емоционално той.

Начало на серията от точки даде Джон Уол, който хвърли алеуп пас към Джеймс, отбелязал 15 точки в първата четвърт. Общо двата тима вкараха 83 точки в тази част. На полувремето този сбор бе 165 точки. Последваха пироефекти, шоуто на Ариана Гранде и Ники Минаж.

След почивката ефектните изпълнения продължиха. Всички играчи си припомниха първите си години в НБА. Едва в края професионализма се настани в залата. .Двата тима засилиха защитата, но отново с мисъл за шоуто, което все пак трябваше да бъде показано в залата и извън нея.

Източник: Ню Йорк Таймс

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията