Австрия продължава да е №1 в алпийските ски

Тимът записа пълен успех при мъжете и победа при жените

Sportinglife
Sportinglife 11:40 ч., 22 Фер 2015
0
53
Getty Images

Седмица след като стана №1 на световното първенство по ски алпийски дисциплини, австрийският тим доказа, че успехът не е бил случаен.

В първите стартове от световната купа след шампионата на планетата австрийските скиори триумфираха в спускането при мъжете в домашния курорт Заалбах и в гигантския слалом при жените в Марибор.

Класиране, Световна купа

Мъже

1. Марсел Хиршер (Ав) 1014 точки
2. Киетил Янсруд (Нор) 852
3. Феликс Нойройтер (Гер) 662
4. Алексис Пинтраут (Фр) 654
5. Фриц Допер (Гер) 637

Жени

1. Тина Мазе (Слов) 985
2. Анна Фенингер (Ав) 901
3. Микаела Шифрин (САЩ) 650
4. Линдзи Вон (САЩ) 646
5. Виктория Ребенсбург (Гер) 553

Първите места станаха притежание на Матиас Майер и Анна Фенингер. Компания на Майер на почетната стълбичка направиха двама негови сънародници – Макс Франц и Ханес Райхелт. При жените тройката допълниха Виктория Ребенсбург и Тина Вайратер.

За Майер това бе едва втори успех в Световната купа и първи за този сезон. Той изпревари с едва две стотни сънародника си Макс Франц.

„Съжалявам за Макс, но се борих упорито да постигна това. Сезонът не е никак лесен за мен. Но пък е страхотно да има още двама мои сънародници на подиума. Особено на тази писта, която е много трудна”, обясни победителят.

За последно трима австрийци се качиха на подиума в спускане в родината им през 2004 г. Тогава състезанието бе в Санк Антон.

Голямото разочарование през уикенда бе за фаворитите Киетил Янсруд и Тина Мазе. Норвежецът завърши едва 14-и, а Мазе отпадна след първия манш.

„Определено не се представих добре, не се пързалях и добре. Но пък нямам извинение за това че съм извън топ 10. Определено пропуснах добра възможност да намаля разликата в класирането за Световната купа”, коментира Янсруд след състезанието.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията