Реал (Мадрид) с най-много играчи в топ 10 на реализаторите в Испания

Петима от голмайсторите са обличали екипа на кралския клуб

Sportinglife
Sportinglife 15:25 ч., 25 Ное 2014
0
1041

Съботната вечер бе поредната изключителна вечер за феновете на Барселона и Лионел Меси. С хеттрика си срещу Севиля аржентинското чудо събра общо 253 гола в испанската Примера Дивисион и излезе на първо място в класацията на реализаторите.

Лео изпревари с цели две попадения досегашният лидер Телмо Сара и по всяка вероятност няма да спре до тук.

Бърз поглед към топ 10 на голмайсторите на Пиринейте обаче показва, че феновете на Барселона нямат много други поводи за гордост.

Всъщност тимът, който дава най-много реализатори на Примера е големият съперник на каталунците – Реал (Мадрид).

Екипът на „белия балет” са обличали петима от голмайсторите. С най-предна позиция е Уго Санчес – под №3. Мексиканецът има отбелязани 234 попадения в 347 мача. Той е носил екипите и на Атлетико (Мадрид) и на Райо Валекано, но всички го възприемат като легенда именно на Реал. Средно Санчес бележи по 0,67 попадения на мач.

Веднага след него в топ 10 е друга легенда на кралския клуб – Раул Гонзалес Бланко. От 1994 г. до 2010 г. той изиграва 550 срещи, в който е отбелязал 228 попадения или средно по 0,41 попадения на мач.

Пети при реализаторите на Примера е Алфредо ди Стефано. Двукратният носител на Златната топка има 227 гола в 329 мача с екипа на Реал (Мадрид) и...Еспаньол.

Следващите двама играчи на Реал в класацията са чак на 8 и 9-то място.

Единият от тях – деветия Кристиано Роналдо обаче спокойно може да се придвижи и по-напред. До този момент португалецът има изиграни 176 за Реал в Примера Дивисион, в които е отбелязал 197 попадения.

Дали няма да дойде момент, в който CR7 да надмине дори Лионел Меси ще покаже само бъдещето.

Преди Кристиано в настоящата класация е Паиньо. С екипите на Селта, Реал и Депортиво обличани в периода 1943 – 1956 той е изиграл 278 срещи в елитната испанска дивизия. В тях е отбелязал 210 попадения, които на два пъти му носят трофея „Пичичи”.

Срещу петимата реализатори на Реал стоят едва трима футболисти, обличали екипа на Барселона – лидерът Меси, седмия Кини и шестия Сесар Родригес.

Кини е футболист, който пет пъти е топ-реализатор на испанското първенство. На негова сметка има записани 219 гола в 448 срещи. Обличал е и екипа на Спортин (Хихон). През 1981 г. е отвлечен и държан 25 дни.

В негово отсъствие Барселона изпуска титлата и голмайсторът така и не успява да стане шампион на Испания. С тима на каталунците обаче е носител на Купата на Испания и Купата на купите.

Шестият Сесар Родригес също е сред легендите на "блаугранас". Той е пет пъти шампион на Испания, има отбелязани 223 попадения в 353 срещи.

По един представител имат Атлетик (Билбао) и Валенсия. Честта на баските защитава доскорошният лидер Телмо Сара. Той има 251 попадения в 278 двубоя и до появата на Меси държи всички реализаторски рекорди в шампионата.

Представител на „лос че”е №10 Мундо Суарес. Един от най-добрите нападатели в Испания в периода 1939 – 1950, трикратен шампион на Испания, два пъти носител на Купата на страната и два пъти на трофея „Пичичи” за топреализатор. Има отбелязани общо 195 гола в 231 срещи. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията