Как дербито направи Милан по-богати

Близо 80 000 бяха на „Джузепе Меца”, за да проследят сблъсъка с Интер

Sportinglife
Sportinglife 15:35 ч., 25 Ное 2014
0
371
Getty Images

Италианският гранд Милан определено не се намира в най-доброто си състояние. Нещо повече – сравниението между старта на росонерите през този сезон и предишните два определено не е в полза на настоящата кампания. Но въпреки това никой не се съмняваше, че на дербито с Интер ще има 70 000 привърженици.

Просто, защото в Милано обичат футбола!

Резултатът обаче далеч надхвърли и най-смелите очаквания. На стадион „Сан Сиро” в неделната вечер местата си заеха цели 79 173 привърженика.

Равносметката показва, че от продадените билети Милан е заработил точно 3 324 594 евро.

Подобен резултат не е имало на нито един мач в историята на клуба до този момент.

До него се доближава единствено септемврийският мач с Ювентус когато бяха продадени 78 681 билета и спечелени 3 233 622 евро. Което прави Милан отново №1 в Европа.

Любопитно е, че на миналото дерби, в което Милан бе домакин на стадиона присъстваха 73 855 зрители. Като причина за повишения интерес се сочи пристигането на Филипо Индзаги на треньорския пост, както и привлечените през лятото играчи като Жереми Менес, които дадоха надежда, че резултатите на тима ще се подобрят.

Въпреки сериозния интерес към дербито Индзаги не изневери на обичайната си тактика – Милан действаше стабилно в защита и остро на контраатака.

Всъщност с играта си, росонерите много напомняха на напомняха на нападателя Индзаги, който по-същия начин изскачаше внезапно пред вратата на съперника, преодоляваше линията на засадата и се разписваше.

Донякъде обаче подобна тактика е оправдана след като ключови играчи като Абате и Де Йонг са в лазарета.

От другата страна Роберто Манчини, за когото това бе повторен дебют начело на Интер, реши да не променя собствения си стил и заложи на четирима в защита.

Нещо сравнително непознато за „нерадзурите” под ръководството на Валтер Мадзари.

В резултат това бе един от най-тежките дни не само за централните защитници, но и за крайните такива, както и за полузащитника Матео Ковачич. В двубоя с Милан той така и те успя да създаде нито едно голово положение. Въпреки това след срещата, оценявайки сложността на ситуацията, Манчини заяви, че играчите му са се представили добре и няма претенции към тях. Същото заяви и Индзаги.

Дербито обаче завърши без победител.

Статистиката отчете, че това е едва вторият път в последните 20 срещи, когато се случва подобно нещо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията