Срамен спорт – епизод 14

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 14:55 ч., 23 Фер 2015
1
2074
Getty Images

И докато нацията се люшкаше между псувните на Левски, невинността на Лупи, 50 нюанса сиво и едни 16 милиарда лева, една сапунена сага пак пусна мехурчета през отминалата срамноспортна седмица.

Никито, синът на „този невероятен Боби Михайлов” беше предаден, че не дели постеля с певачката на маанета Алисия.

Засенчена от Гришомашо и Божилозанови, тази „светска” двойка се разпадна, лишавайки десетки „журналисти” от насъщните 25 лева хонорар.

В прав текст

Не е далеч денят, в който към статистиката на родните футболисти за изиграни мачове, голове, картони и т.н. ... ще има и графа „преспал със ...”.

„С Николай сме разделени от месец, така че може да бъде, с която си поиска. Това е първият ми и последен коментар по темата”, заяви в стил Паулу Куелю, Алисия.

Според слуховете вината била изцяло на турболавъра Никито, който забърсал, този път брюнетка от Пловдив.

А като стана дума за Никито Михайлов, нали си знаете, че той върви в комплект с неговия „баджанак” Валерката Божинов?

„Чехълчето на Николета” пак го удари на инфантилни четки разкривайки, че иска да се върне на „Герена” след време и да се нареди сред сините легенди, за да стане като Гонзо.

То бива слагачество, бива ... ама за Гонзо, що не се пробва и в „Мъпет шоуто”, там ще му е по-лесно?

Разгонването футболно не подмина и световните мега-звезди. Като топ-играчът на Барселона – Неймар, например.

След като подари рози на 12 различни гаджета на Свети Валентин, преди дни бразилчето реши да гледа под полата не на кого да е, а на една от най-хитовите певици в света в момента - Кейти Пери.

Не стига това, ами този хулиган, заедно със съотборника си Дани Алвеш заели места на първия ред на неин концерт в каталунската столица, пуснаха клипче, на което Неймар показва с език какво мисли за нея. Срамота!

У нас обаче, вместо да се порадваме, че най-после Владо Стоянов беше избран за Футболист на 2014 година с около 2 месеца закъснение, ние се поядосвахме (и продължаваме), че ни отнеха „най-скъпото” – безплатното гледане на мачове от „А” група по телевизора.

Лудницата стана пълна и изтрещяла, а разните HD-та и спортни „Диеми”, така се замотаха, че замалко да не разберем как са свършили мачовете за националната купа.

В прав текст

Стотици хиляди ококорени фенове обикаляха по села и градове с по 4 лева в ръка и нямаше кой да им ги прибере.

Стотици хиляди ококорени фенове обикаляха по села и градове с по 4 лева в ръка и нямаше кой да им ги прибере, а клетият Булсатком се чудеше кои 4 чалга-канала да разкара от листата си, за да даде глътка въздух на ръждивия си сателит.

Веселбата взе да става пълна и много напомня за феноменалния успех с акциите на Лупи. Плащай, народе, че току-виж Маркиньос направил някоя задна ножица и си я пропуснал!

Но стига второстепенни срамни вести.

Знам, че вече се чудите, защо в над 50 изречения липсват Григор Димитров и Мария Шарапова!?!

Няма да ви мъча повече, любовната сага продължава, а новините са толкова много, че ще се наложи този път да ги номерираме:

1. Наша Маша се похвали и с 1,5 милиона последователи в Туитър.

2. Григор почерпи Шарапова с италианска кухня на Свети Валентин в реномирания италиански ресторант Madeo в Бевърли Хилс.

3. Все още няма информация дали българинът е предложил брак на Шарапова, но в този ресторант са направени множество предложения за брак така, че...

4. На снимките се вижда, че Нашо Гришо носи портфейл с кредитни карти, а Наша Маша е само с телефон!?!?!

5. Григор позира в гръб на снимка в „Инстаграм”, а на тениската му има лешояд с коментар „Nightcrawler”. Явно филмът „Лешояда”, е сред любимите на тенисиста, моментално го разкри родната „жълторозова” преса.

6. Гришо приготви сам бисквитки за любимата си, като не пропусна да се похвали с резултата в социалните мрежи. Вкусните сладки опита дори кучето на Маша – Долче, което явно е голям почитател на Григор, тъй като тенисистът често го разхожда и играе с него...

И така нататък, и така нататък. Днес всеки ден, всеки миг има мат’рял за ГришоМашото на нацията!

Тези дни легендарният италиански треньор Ариго Саки бе набеден, че е расист, след като заяви открито, че многото чернокожи в италианските школи вредят на футбола.

Той коментира така: „Като гледам юношески турнир, усещам че черните играчи са прекалено много, даже в младежките отбори. Италия явно няма достойнство, няма гордост. Как изобщо е възможно в нашите отбори да има по 15 чужденци?”

Браво Ариго, браво Саки! Най-после един човек да ви го каже открито. Ама там в Италия сте си добре с 15 чужденци в отбор.

Ела в България да видиш какво става! Като футболен „Кореком” сме!

Но да се върнем към истинския срамен спорт. Я да видим кое име ще се падне от срамната томбола! Ха, пак на Никито Михайлов! Ей, палавник!

За какво иде реч: Фолк певачката Никол, бивше цуни-гуни на Ники, е отлетяла за Турция. Ооооо, ужас! Изпълзяха папарашки снимки на Никол от летището, на които се вижда, че тя чака на гише за южната ни съседка и като се почнаха едни „спортни” анализи за старата любов без ръжда.

От тях научихме крайноважната информация, че Никол всъщност е Миглена по паспорт, че се е мъчила да става „Мис България” преди 2 години, че Никито много я ценял като приятел ... ох, ах, ех .....

Но стига толкова пеперуди в корема! Да преминем на нещо по-сериозно.

Като това, че Христо Стоичков пожелал да играе във филма за Левски, например. „Модерният ляв” дори имал среща с режисьора Максим Генчев и сам предложил своята роля, а тя била да играе ОВЧАРИН!

Сега вече онези толкова дискутирани псувни в речника на Апостола, взеха да намират логично обяснение. Ха, на бас, че Ицата е пипнал тук-там и по сценария!

И една срамноспортна драма. Любо Ганев, потопен в бизнес дела (или пазене от крадливи маймуни), не успял да присъства на раждането на внучката си.

Пресата ридаеше, а Любо в стил Паулу Куелю „взриви мрежата” (срещу 30 лева платен пиар, предполагам) с пост във „Фейсбук”. „Може да съм дядо, но не спя с баби!”.

Очакваме скоро тази епохална реплика в нов епизод на „Под прикритие” или в „Шоуто на Слави”.

Ще завършим днешния срамен седмичен обзор с ... кисело зеле!

Зелева война избухна в Кралево, Сърбия. Властите си навлякоха гнева на народа със странна забрана покрай купа „Дейвис”.
Собствениците на апартаменти, които гледат към главната улица, трябва незабавно да разкарат оттам бидоните с кисело зеле. Нарушителите ще отнесат глоба от 5000 динара (около 81,29 лв.).

Ех, този пусти страх да не се изложим пред европейците!

Това у нас не би могло да се случи! Ще има бой с кисели зелки и сърми до втасване. Очакваме отговора на Нашо Гришо и Нашо Машо в сватбеното им меню!

Този срамен спорт взе да става смраден. Продължаваме напред...

1 коментара

1 Васил Георгиев 23.02.2015 13:14:19
1 1

:)

Твоят коментар:

Close Обратно към статията