Алонсо е бил поне 10 минути в безсъзнание

Инцидентът с Фернандо породи цяла плеяда теории за това какво е причинило катастрофата в Барселона

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 23 Фер 2015
0
674
Getty Images

Катастрофиралият вчера на пистата „Каталуня” двукратен световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е бил поне 10 минути в безсъзнание след удара.

Това съобщи фотографът Жорди Видал, който е успял да заснеме последните метри на колата на Алонсо преди тя да се удари в предпазната стена при опита на пилота да спре за завой №4 на испанската писта.

„Когато медицинският екип пристигна при колата на Алонсо, той все още беше в кокпита и не помръдваше – разказа Видал пред вестник AS. – Един лекар почука леко по каската му, но пилотът не реагира. Те направиха няколко опита да го накарат за излезе от автомобила, но Алонсо беше в безсъзнание. След това разкопчаха коланите и го извадиха от кокпита, за да го поставят на носилката. Всички тези операции отнеха поне 10 минути и през цялото време Фернандо беше в безсъзнание. След това екипът скри пилота и нямах видимост към това, което лекарите правят преди да го качат в линейката.”

Часове след вчерашната катастрофа на Алонсо състезателният директор на McLaren Ерик Булие коригира изказването си за инцидента и допълни, че испанецът е получил сътресение на мозъка при удара.

Първоначално от тима твърдяха, че става въпрос за „нормален тестови инцидент”, както и че Алонсо е бил в съзнание, когато е пристигнал в медицинския пункт на пистата и дори е разговарял с лекарите.

Никой от тима не коментира твърденията на Видал, а Алонсо може да прекара още една нощ в болницата в Барселона, за да остане под наблюдение на докторите.

Испанските медии съобщиха, че при пристигането на Алонсо в болницата той наистина е бил контактен и е общувал с хората от екипа и медиците, които са го приели за изследвания, които са показали, че няма счупвания след удара.

Все още не е потвърдено, но се смята, че при удара в предпазната стена преди завой №4 Алонсо е понесъл натоварване в размер на 30G.

От McLaren все още няма обяснение за това каква е причината за тежката катастрофа на испанеца. А това породи цяла плеяда теории за това какво е причинило катастрофата.

Вчера особена популярност получи предположението, че Алонсо е бил ударен от ток заради дефект в хибридната система на новия болид на McLaren MP4-30, загубил е съзнание и затова е катастрофирал.

Днес се появи нова, също интересна хипотеза – че Алонсо е загубил съзнание заради отровни газове, изпуснати от дефектната батерия на хибридната система на болида му, но с оглед на открития кокпит на болидите от Формула 1, това не звучи особено вероятно.

Мениджърът на Алонсо Луис Гарсия Абад отказа да коментира тези твърдения, но потвърди, че пилотът няма счупвания и прогнозира, че Фернандо ще кара отново в следващата тестова сесия в Барселона, която започва в четвъртък – това са последните 4 тестови дни преди началото на сезона в Мелбърн на 15 март.

„Няма начин Алонсо да не участва в Гран при на Австралия, повярвайте ми, сигурен съм в това”, обяви днес Абад, който каза, че по-късно ще разбере дали клиентът му ще прекара още една нощ в болницата в Барселона. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията