Григор Димитров започна трудно защитата на титлата в Акапулко

Във втория кръг ще играе с Райън Харисън

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 25 Фер 2015
0
404
Mextenis

Григор Димитров започна трудно защитата на титлата си в Акапулко, като загуби сет, но спечели решителната част на нула за крайното 6:3, 5:7, 6:0 над сърбина Филип Краинович.

Григор: Двубоят беше малко странен

"Много съм щастлив, че съм отново тук. Връщам си спомените от миналата година и имам чувството, че постоянно играя добри мачове в Акапулко", заяви Григор Димитров след победата си над Филип Краинович.

"Двубоят беше малко странен. Условията не бяха никак лесни, а в същото време двамата доста добре познавахме играта си. С началото на третия сет нещата се промениха за мен. Това бе един свеж старт за мен, ако мога така да се изразя", добави първата ни ракета.

"Победата не беше на нула и дойде в три сета, но все пак съм много щастлив от начина, по който приключи двубоят за мен", завърши Григор Димитров.

Първата ни ракета се представи под нивото си, но и условията бяха тежки - силен вятър и висока влажност. Мачът стартира нервно за Григор, който направи три двойни грешки още в откриващия гейм.

Това обаче не го смути и веднага върна пробива, а после осъществи още един брейк за 4:1, което отвори пътя му към победата в първия сет. Втората част започна с гейм от близо 20 минути, в който Димитров имаше девет възможности за брейк, но така и не го осъществи.

При 5:4 след четири гейма, в които никой не бе успял да спечели подаването си, Григор сервираше за мача, но отново бе пробив, след като изпусна четири мачбола.

В решителната част обаче българинът не даде нито гейм на съперника си и във втория кръг ще срещне Райън Харисън.

Двубоят е първи на Централния корт и отново ще започне точно в полунощ наше време в сряда срещу четвъртък.

Харисън преодоля първия кръг, след като американският му сънародник Доналд Йънг се отказа при резултат 4:6, 6:2, 4:2 в полза на неговия съперник.

Райън Харисън е на 22 години и е №169 в световната ранглиста. Той бе съперник на Григор в първия кръг в два последователни турнира от Големия шлем миналата годнина, като не успя да вземе сет на първата ни ракета.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията