Бербатов скъса сценария на Венгер

Бербатов вкара в елиминациите на Шампионската лига едва за втори път

Sportinglife
Sportinglife 13:30 ч., 26 Фер 2015
0
2163
Getty Images

„Арсенал си е Арсенал, те все още остават опасен отбор. Имат играчите да търсят обрат в реванша, затова трябва да сме внимателни – каза Димитър Бербатов след знаменитото 3:1 насред Лондон, с който Монако си тръгна от първия осминафинал в Шампионската лига. – Искахме го повече от тях! Печелихме единоборствата, бяхме по-бързи и енергични и имахме точен план. Никой не е очаквал подобен резултат, но ние не сме се съмнявали в своите сили.”

Бербатов вкара в елиминационната фаза на Шампионската лига 13 години след единствения си гол – при 4:2 над Ливърпул през 2002 г.

Тогава с Байер Леверкузен българинът игра финал в турнира, но загуби от Реал с 1:2.

Още два пъти съдбата го нареди на една ръка разстояние от най-важната купа в клубния футбол, но с Манчестър Юнайтед дойдоха две загуби от Барселона, а Димитър веднъж влезе като резерва при загубен вече мач (0:2 през 2009-а) и веднъж бе изваден от групата (1:3 през 2011-а).

Бербатов вкара пети гол във вратата на Арсенал, като четири от тях са на „Емирaтс”.

Няма по-хубав миг за всеки фен на Тотнъм от това да види бивш играч на тима да наказва „топчиите”, както се случи в сряда.

Любопитна статистика е, че Бербатов винаги стига финал, когато елиминира Арсенал в турнир за купа.

С Леверкузен среща този съперник във втората групова фаза на споменатия сезон 2001-2002 г., преди да играе срещу Галактическия Реал за купата.

С Тотнъм удари вечния враг на полуфинал и после спечели Купата на лигата през 2008-а. С Манчестър Юнайтед игра като резерва и в двата полуфинала през 2009-а, преди да дойде поражението на финала от Барселона.

„Бербатов скъса сценария на Венгер”, пише в. „Таймс”.

И отбелязва: „Монако имаше напълно ясна представа защо е в Лондон. Това не може да се каже със сигурност за домакините...”

В студиото на „Скай спортс” Джейми Реднап обвини Венгер, че не е привлякъл Бербатов преди 2 години, когато му бе основна цел.

Головете на Бербатов в Лигата

С Леверкузен:

2001 г. срещу Лион (2:4 в група)

2002 г. срещу Ливърпул (4:2 на четвъртфинал)

2002 г. срещу Манчестър Юнайтед (1:2 в група)

2002 г. срещу Барселона (1:2 в група)

2004 г. срещу Реал (3:0 в група)

2004 г. срещу Рома (1:1 в група)

2004 г. срещу Реал (1:1 в група)

С Манчестър Юнайтед

2008 г. срещу Олборг (2 гола за 3:0 в група)

2008 г. срещу Селтик (2 гола за 3:0 в група)

2011 г. срещу Бенфика (2:2 в група)

С Монако

2015 г. срещу Арсенал (3:1 на осминафинал)

Тогава бе взет Оливие Жиру, а разликата в класите се видя ясно в прекия двубой. Българинът имаше едно положение и го реализира. Французинът изпусна две стопроцентови.

„Бербатов и Уелбек още можеха да са играчи на Юнайтед”, анализира пък Гари Невил. Бранителят обяви, че двамата са били най-добри в отборите си, заедно с Жофри Кондогбия, сензацията в полузащитата на Монако.

Клубът от княжеството изгради новия си отбор за пред Европа по интересен начин.

Смес от младоци като Кондогбия и опитни вълци като Бербатов, Монако е готов за нова порция талант като по времено на Анри, Трезеге и Жюли.

Тимът стана едва третият в историята, вкарал 3 гола на Арсенал на неговия стадион в елиминации на Шампионската лига (Юнайтед и Байерн са другите два).

Бербатов пък вече има 13 гола за 57 мача турнира – 5 с Юнайтед, 7 с Леверкузен и сега първи с Монако.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията