Китай иска: Роналдо срещу Меси в "Мач на звездите"

Всеки от играчите би получил хонорар от 1 милион долара

Sportinglife
Sportinglife 14:40 ч., 27 Фер 2015
0
1959
Getty Images

Футболът е на път окончателно да полудее на тема PR, звезден прах, милиони и тв излъчвания за цял свят. Китайски концерн иска да осъществи най-лудата идея засега – "Мач на звездите" като в НБА, който да се играе след края на всеки сезон в Пекин.

Жорже Мендеш, мениджър на Кристиано Роналдо и още куп големи асове, участва в преговорите с ФИФА.

Световната централа потрива ръце, защото двубоят ще е, естествено, под егидата и.

Според английския в. „Гардиън“ на всеки от 36-те играчи (по 18 в отбор) ще бъде изплатен хонорар от 1 милион долара, треньорите ще вземат същата сума, а още 12 милиона отиват за организацията и ... ФИФА.

Както, естествено, и за мениджърите по сложната схема на осъществяване на идеята (разбирай Мендеш и хората край него).

Изискването на китайците е двата отбора да са разделени на Европа и Останалия свят, за да може винаги капитани да са им Лионел Меси и Роналдо – двамата най-влиятелни и силни футболисти в света в момента.

Съпротивата обаче ще е сериозна, като клубовете вече изригнаха по темата.

Реал, Барселона, Байерн – отборите, от които се предполага, че ще се селектират най-много играчи, нямат никакво намерение да съкращават ваканцията на звездите си.

Мач на 1 юни, да речем, ще означава, че вместо да излязат в почивка веднага след края на сезона, асовете ще пътуват до Китай, ще играят, ще се връщат...

И съответно трябва да бъде удължена ваканцията им „от другата страна“ - тоест тази, която влиза в старта на подготовката за следващия сезон.

Хонорарите от 1 милион долара са лични, твърди „Гардиън“.

Освен тях китайският спонсор предлагал и застраховка на същата стойност за всеки, който получи травма в супершоуто. Тя се полага на клуба му.

През тази година обаче има Копа Америка, мачът изглежда обречена идея. На 6 юни е финалът в Шампионската лига, а първенството в Чили започва на 11-ти.

Дата за "Мач на звездите" няма...

Догодина има Евро 2016, което е 20-ина дни след края на клубния сезон. Отново – трудна работа.

Затова засега идеята е само идея. Поредната, която цели излъскване на имиджа на големи звезди в играта и увличане на още по-масова световна аудитория.

Здравето на играчите е някъде на заден план, а интересите на отборите им... направо извън плана! 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията