И ние го можем

Световната купа показва едно различно лице на България

Sportinglife
Sportinglife 17:00 ч., 03 Март 2015
0
1531
Lap.bg

Поредната Световна купа по ски алпийски дисциплини, на която България и Банско бяха домакини е в историята.

Състезанието, провело се в края на миналата и началото на тази седмица, за пореден път потвърди, че родната федерация по ски няма проблем с провеждането на такова събитие.

Независимо от големия брой хора, заети в организацията му – близо 1000 души – всеки от тях знаеше своето място. И всичко бе изпипано до последния детайл.

Показаха на Линдзи Вон собствения й апартамент

Часове преди да отлети от България Линдзи Вон бе отведена в собствения й апартамент в Банско.

Жилището тя получи като подарък при предишното си участие в световната купа в зимния ски център.

Със същия такъв разполагат Кристоф Инерхофер и Марио Мат при мъжете. 

Което доказват и думите на всички участници. Линдзи Вон и компания не спестиха комплименти за работата, която бе свършена по подготовката на пистата дори когато условията бяха лоши.

Единствените им забележки бяха към световната федерация, чийто представители имат последната дума когато става дума за разрешение за старт.

Състезанията с участието на най-големите звезди всъщност показаха едно различно и доста по-приятно лице на страната ни.

Защото независимо че сме част от голямото европейско семейство е факт, че България попада в центъра на вниманието по-често с нещо скандално и грозно.

Сега един от най-големите спортни канали в света – Евроспорт и още 27 телевизии показаха и нещо друго – че можем да бъдем равни с центрове като Кортина Д`Ампецо и Валдизер.

Че можем да бъдем организирани и дисциплинирани. Напук на лошото време, което за малко да провали проявата. Но пък срещу него никой не може да се бори.

Малко повече дойде единствено присъствието на политиците, както и продължаващите дискусии за това да има или не втори лифт, да се разшири или не ски зоната. Но на фона на цялостната добра картина, подобни неща са дребни кусури, както се казва.

За следващата световна купа ще трябва да почакаме четири години. Организаторите със сигурност са си взели поука от онова, което още трябва да бъде направено.

И през 2019 ще покажем още по-добро лице пред Европа и света.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията