Стилиян се връща в Астън Вила

Мениджърът Тим Шърууд потвърди новината

Sportinglife
Sportinglife 17:10 ч., 05 Март 2015
0
2382
Getty Images

Стилиян Петров се връща в „Астън Вила“ като част от треньорския щаб.

Мениджърът Тим Шърууд потвърди новината.

„Преди две седмици разговарях с Тим и той имаше идея да вляза в щаба, но нищо по-конкретно – разкри Стилиян пред в. „Бирмингам мейл“. - Обади ми се отново в сряда вечерта и ме покани, просто да работя всеки ден с него.“

"Докато аз съм мениджър на този клуб за Стан винаги ще има място в него и в моя щаб", обяви Шърууд в профила на Вила в Туитър. 

"Легендите трябва да са в дома си. Не искам Стан за талисман. Искам да работи и той го може. Петров може да допринесе невероятно много за отбора, защото познава момчетата и те го уважават. За мен е важно да има много хора, които да знаят какво се случва в кухнята на клуба. Петров е добре здравословно.

В прав текст

Не искам Стан за талисман.

Разбира от футбол. Много пъти съм говорил с него преди мачове. Приветствам го в щаба. Трябват ми колкото може повече победители. Ще говоря още с него и ще видим с какво ще е най-полезен“, каза още наставникът на Вила.

35-годишният Петров беше асистент в първия тим и в младежкия отбор до 19 години между май и август 2013 г., след което се оттегли, за да си вземе почивка и да се концентрира върху борбата си с левкемията.

В края на януари Стилиян обяви, че окончателно е преборил болестта. 

Петров беше диагностициран с остра форма на левкемия през март 2012 г. и беше принуден да сложи край на кариерата си на 33-годишна възраст. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията