Само Барсeлона бие Реал по-често от Атлетик

Но Реал спечели 17 от последните 19 мача срещу тима от Билбао

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 06 Март 2015
0
641
Getty Images

Атлетик - Реал Мадрид

Ако има страшни съперници за Реал, то на първо място е Барселона, а втори се нареждат баските от Атлетик (Билбао).

50 пъти в историята си отборът е побеждавал гранда, а 37 от тях са на своя стадион „Сан Мамес”. В събота Атлетик ще има още един опит. При това след като вече взе две поредни победи и е със самочувствието на новоизлюпен финалист за Кралската купа.

Реал спечели 17 от последните 19 мача срещу тима от Билбао, а миналата седмица направи първо реми за сезона – 1:1 с Виляреал.

Ибай Гомес е единственият футболист на Атлетик, вкарал срещу Реал от януари 2012 година. При това цели три пъти. Той няма такава успеваемост срещу друг съперник. Реал е единственият отбор в Примера, който не е получил жълт картон за бавене на времето.

В 21 от 25 мача еврошампионът е вкарал два или повече гола. Миналата седмица Кристиано Роналдо стигна до кота 30 и направи нов рекорд. Няма друг в първети пет първенства на Европа с по 30 попадения в пет последователни сезона.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по F+

Леванте – Ейбар

Четири от шест мача между съперниците, включително и във втора лига, са завършвали Х. Двата тима са си разменили по една победа с 2:0.

През есента те направиха атрактивно 3:3. В него Педро Лопес стана единственият от Леванте, вкарал си автогол през сезона. Ако Леванте победи, за първи път от януари 2013-а ще спечели три домакинства поред.

Точните прогнози на Sportinglife от миналия кръг

Реал – Виляреал Х и под 2,5 (1:1)

Еспаньол – Кордоба 1 и под 2,5 (1:0)

Гранада – Барселона 2 и над 2,5 (1:3)

Алмерия – Депортиво Х и под 2,5 (0:0)

Малага – Хетафе 1 (3:2)

Валенсия – Реал Сосиедад 1 (2:0)

Ейбар – Атлетик 2 и под 2,5 (0:1)

Севиля – Атлетико Х (0:0)

Селта Елче под 2,5 (1:1)

Ейбар може да стане първият тим през сезона със 7 поредни загуби. Леванте няма реми от 7 кръга, а Ейбар от шест.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в петък от 21,45 ч

Депортиво – Севиля

Депортиво има 32 победи в елита срещу Севиля, а само срещу Атлетик е постигал 34. „Севилските бръснари” не са губили в последните шест дуела с тима от Ла Коруня.

Депортиво няма гол от три кръга. Единствено Леванте е имал повече мачове без попадение – 13 срещу 12. Севиля е в серия от четири последователни загуби като гост.

Треньорът на севилци Унаи Емери никога не е губил от Депортиво – 8 победи и 2 равенства. Дебютът му в Примера като треньор е през 2007-а, когато побеждава с 3:0 в Ла Коруня с Алмерия. Севиля още не е правил равенство като гост.

Прогноза - 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 17 ч

Елче – Алмерия

Елче не е губил от този съперник в Примера. Алмерия е вкарал само четири гола в тези три мача, а два са от дузпи.

Две от трите домакински победи на Елче през сезона дойдоха в последните 4 кръга. Алмерия има само едно поражение от последните пет мача. Елче няма домакински Х от 4 кръга, а Алмерия не е правил реми като гост от 7.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 21 ч

Гранада – Малага

Нито един от седемте мача между съперниците в Примера не е завършвал наравно. В тях Малага е вкарал точно два пъти повече гола 16:8. Гранада спечели само веднъж от 21 кръга.

Само два пъти през сезона отборът вкара два или повече гола. Малага спечели само едно от последните си четири гостувания, но това бе на „Камп Ноу” срещу Барселона – 1:0. Малага няма реми от пет кръга.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 23 ч

Барселона – Райо Валекано

Райо Валекано няма реми от 23 мача, но изглежда абсурдно да го постигне на „Камп Ноу”. Барса е спечелил последните си осем мача срещу малкия мадридски отбор, а в седем не е допуснал гол.

Райо има една победа от последните си 15 визити на „Камп Ноу”. Барселона разгроми Райо с 9:0 през 1979 година и това е рекордната победа в Примера. Оттогава никой не е постигал толкова голям резултат. Барса спечели седем от последните си осем мача, вкарвайки три или повече гола.

Със загубата от Малага в предишното домакинство с 0:1 спря серия от шест поредни успеха пред своя публика. Барса няма реми през сезона у дома.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 13 ч по F+

Реал Сосиедад – Еспаньол

Последните три мача между съперниците са по три победи и три ремита. А гостуванията на Еспаньол в Сан Себастиян представляват две победи, две ремита и две загуби с общо 4 вкарани гола. В последните три мача между тях винаги има гол в 88-ата минута или след нея.

Реал Сосиедад има повече победи над Еспаньол от всеки друг - 50. Баските са спечелили само в един от последните 5 кръга. Еспаньол пък има две победи от 16 гостувания. Каталунците не са правили Х от 16 кръга и от 9 гостувания.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 18 ч по F+

Виляреал – Селта

Виляреал има една загуба от последните пет мача със Селта. Отборът спечели седем поредни домакинства, а в шест не пусна гол през този сезон.

Ако победи и Селта, „жълтата подводница” ще изравни рекорда си от успехи пред своя публика от 2008-а. Селта прекъсна серия от седем поредни загуби като гост. Виляреал няма равенство на своя стадион, а Селта от пет мача е непобеден.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по F+

Атлетико – Валенсия

Шампионът е спечелил само при две от последните си девет визити на Валенсия. През есента Атлетико победи с 3:0. Тимът на Диего Симеоне има само една загуба в последните 7 кръга.

У дома Валенсия спечели 10 от 11-те си мача през сезона, вкарвайки общо 30 гола. В последните два мача с „прилепите” Атлетико получава червен картон. От 11 мача шампионът не е правил реми у дома, а Валенсия от 7 въобще.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 22 ч по F+

Кордоба – Хетафе

За първи път Хетафе ще гостува на този стадион. Мадридският тим е спечелил само един от седемте си мача срещу Кордоба включително и във втора лига.

Първият мач през сезона завърши 1:1. Кордоба загуби и шестте си мача, след като сезонът се преполови. Само пет гола от футболисти с паспорти от ЕС са вкарани за Кордоба – най-малко в лигата. Хетафе няма реми от 9 кръга, а домакинът – от 6.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в понеделник от 21,45 ч.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията