Футбол в снега

Да видим какво ще се случва на хубавите терени из България

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 06 Март 2015
0
894

Дойде ли ноември, задължително четем и слушаме обобщението „Снегът ни изненада”. С такава учуда бива изричано, все едно снежната буря е връхлетяла на връх Петровден през юни.

Сега мартенският сняг дойде като неприятен дъх в устата за хората, а за футбола ни е не само изненада, а истински кошмар.

Многократно говорим колко са лоши терените в цялата „А” група с минимални изключения.

След два дни сняг, а прогнозите са за валежи и в събота, ни предстои един истински катаклизъм.

Кой ще се е справил с лопатите? И кой въобще си е поддържал терена през паузата?

Съмнения има дори за лидера ЦСКА, където всеки ден излизат нови и нови задължения. Едва ли парите са стигнали до нормална поддържка на и без това не перфектния терен на „Българска армия”. Естествено, той няма нищо общо с нивите в „Надежда”, „Тича”, Дупница или Хасково.

ЦСКА – Берое

ЦСКА се оплака, че не може да играе на тежък терен при 0:2 срещу Локомотив (Сф). Но на вратата чука вторият пролетен мач и домакинството срещу Берое ще е снежно.

ЦСКА няма право на повече отстъпления, а Берое показа сила през 2015-а. Старозагорци победиха Лудогорец за купата и въпреки отпадането в реванша показаха класа. ЦСКА ще е без трима футболисти – контузеният Маркиньос, както наказаните Апостол Попов и Луис Соарес.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 17 ч по Диема спорт

Хасково – Славия

Още един мач, където ще е повече битка в калта, отколкото футбол. Този двубой е без никакво значение за крайното класиране. Хасково уверено върви към „Б” група и дори домакинското протоколно 1:1 срещу Левски за купата не може да вдигне морала.

Точните прогнози на Sportinglife от миналия кръг

Литекс – Лудогорец под 2,5 (1:0)

Черно море – Славия 1 и под 2,5 (2:0)

Левски – Хасково – 1 и над 2,5 (8:0)

Берое – Локомотив (Пд) 1 и над 2,5 (3:0)

Локомотив (Сф) – ЦСКА под 2,5 (2:0)

Ботев – Марек 1 (3:0)

 

А Славия играе, за да минава времето. „Белите” нямат шанс да влязат в първата шестица и могат само да се радват, че първенството не бе намалено на 10 отбора. Защото по случай 101-ата си годишнина Славия можеше да се озове в „Б” група.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 14,30 ч по Диема спорт

Локомотив (Пд) – Ботев

Ето това е дерби, където фаворит никога няма. Дори в най-тежките си периоди пловдивските отбори са се побеждавали, правали са атракция – на терена и по трибуните.

Сегашното дерби е от значение за Ботев. „Канарчетата” все още имат шанс да са в първата шестица, но той минава през победи над Локо и ЦСКА в последния кръг. Локомотив е във финансов колапс, Ботев – почти.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 14 ч по Диема

Лудогорец – Левски

Шампионите имат само една победа от четири официални мача, загубиха два пъти от Берое и Литекс. Ако искат да гонят четвърта титла и ново влизане в Шампионската лига, този мач може да се окаже кръстопътен.

Лудогорец има лоши спомени от мачове с Левски и у дома, и в Разград. А „сините” се нуждаят най-малко от точка, която ще им гарантира място в първата шестица.

Досега Левски изигра три мача с Хасково, но те могат да бъдат наречени по-скоро контроли предвид класата на съперника. Лудогорец очевидно изпитва трудности в играта си, а Левски още е загадка при Стойчо Стоев.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 15,30 ч по Диема спорт

Марек – Литекс

Красимир Балъков и компания ще се сблъскат с ужасния терен на култовия стадион „Бончук”, където дори Барселона може „да спука гума”.

Тонусът на Марек обаче падна и едва ли може да се очаква кой знае каква дупнишка борбеност. Литекс пък се гордее с два последователни мача, без да пусне гол срещу Лудогорец. Целта на отбора е третото място и участие в Лига Европа. Разбира се, и купата на България още е в картите.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в понеделник от 13 ч по Диема спорт

Локомотив (Сф) – Черно море

Локомотив си свърши работата и подсигури класирането в първата шестица благодарение на победата на ЦСКА. Черно море продължава да има минимални шансове, които минават през задължителна победа на „Надежда”.

През първия полусезон варненци паднаха с 0:1 от „железничарите” у дома, въпреки че имаха много повече положения. Сега успехът е жизненоважен и абсолютно последен шанс в битката за шестото място.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в понеделник от 15,30 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията