ЦСКА – Берое почти сигурно се отлага

БФС иска двубоят да е утре, но прогнозите са снегът да не спира

Sportinglife
Sportinglife 05:40 ч., 07 Март 2015
0
413
Lap.bg

Мачът ЦСКА – Берое почти сигурно ще бъде отложен. От 9 ч сутринта бригада от служители на „червените” и фенове опитва да почисти снега.

Но няма никакви изгледи той да спре. През нощта натрупа огромно количество сняг и изглежда абсурдно да има мач.

Според правилника на БФС двубоят трябва да бъде отложен с едно денонощие, ако съдията и делегатът преценят. А ако не може да се изиграе и тогава, то футболният съюз трябва да насрочи нова дата.

Теренът на стадион „Българска армия” няма отопление, което да помогне за „размразяването”.

А и феновете, които помагат в чистенето, не са толкова много. Проблемът е, че дори няма възможност за изнасяне на снега.

Много е вероятно БФС да пренасрочи целия кръг за средата на седмицата, когато прогнозите сочат спиране на снеговалежа – от понеделник.

Другата вероятност е мачове да се играят само там, където времето позволява. А всички двубои от предпоследния кръг на първата половина трябва да приключат до две седмици, за да се направи разделение на две шестици, а оттам Нова Броудкастинг Груп да оформи телевизионната им програма.

От години насам БФС започва пролетния дял чак през март, за да избегне подобни ситуации.

Дори тази година през януари и февруари почти нямаше ситуации, в който снежната покривка за едно денонощие да стане толкова голяма. Отопление има единствено на стадионите в Разград, Ловеч, Бургас и на националния „Васил Левски”. От тези арени единствено в Разград утре трябва да е дербито Лудогорец – Левски.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията