Derby della Mole и Рома – Интер предлага кръгът в Калчото

В понеделник ще се разиграят важни три точки на „Мараси“

Sportinglife
Sportinglife 12:40 ч., 29 Ное 2014
0
378
Getty Images

Европейската столица на спорта за 2015 г. се готви за градското дерби през уикенда между Ювентус и Торино, което противопоставя двата стари съперника на различни полюси и в различно настроение.

"Старата госпожа" не крие амбициите си за четвърта поредна титла, а успех в дербито би ознаменувал поредна победа №25 за "бианконерите" в Калчото.

Ако Юве избегне това, което изглежда като супер изненада - да отстъпи в дербито, ще увеличи рекорда си без поражение в градския сблъсък на 17 мача. В последните 10 издания на Derby della Mole тифозите пък не са виждали гол във вратата на Ювентус.

Торино е притиснат до стената с четири загуби в петте си гостувания до момента и "биковете" са само на три точки над зоната на изпадащите. Преди поражението с 0:3 от Рома, Торино бе близо до точката във визитите си на Наполи и Лацио, но и в двата мача отстъпи с 1:2.

13-ия кръг

Събота
19:00 ч. Сасуоло - Верона
21:45 ч. Киево - Лацио

Неделя
16:00 ч. Чезена - Дженоа
16:00 ч. Милан - Удинезе
16:00 ч. Каляри - Фиорентина
16:00 ч. Емполи - Аталанта
19:00 ч. Ювентус - Торино
21:45 ч. Рома - Интер

Понеделник
22:00 ч. Сампдория - Наполи

Отборът залага много на бившия нападател на Ювентус Фабио Куалярела, който със 7 гола в 18 срещи във всички турнири. "Бианконерите" нямат допуснато попадение в осем от последните си девет срещи. Двата отбора нямат кадрови проблеми, а дербито на Торино е в неделя от 19:00 ч. наше време.

Вероятните състави:

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Евра, Перейра, Маркизио, Погба, Видал, Тевес, Мората

Торино: Жиле, Максимович, Глик, Морети, Перес, Гази, Вивес, Ел Кадури, Дармиан, Амаури, Куалярела

Няма и час след края на Derby della Mole в неделната вечер ще погледнем към "Олимпико", където основният преследвач на "бианконерите" Рома приема Интер във втория най-интересен сблъсък от програмата на 13-ия кръг.

"Вълците" се завръщат от тежко гостуване на ЦСКА Москва в Шампионската лига, в което допуснаха късно изравняване и ще трябва да се потрудят, ако искат да се класират за осминафиналите на турнира. Рома прави четвъртия си най-добър старт в историята след 12 кръга.

И въпреки че в защита нещата все още не изглеждат много добре, нападанието на столичани е впечатляващо. Подпомаган от креативността на Миралем Пянич и Адем Ляич, тимът от Вечния град е отбелязал 15 гола преди почивката. Тази статистика силно контрастира на факта, че Интер е допуснал 5 гола в първите 15 минути на мачовете си през настоящия сезон.

Въпреки че не регистрираха загуба, "нерадзурите" се оказаха догонващи в последните си три мача, което няма как да не безпокои наставника им Роберто Манчини. Андреа Ранокиа и Жуан Жезус не се справят особено убедително като двойна централни бранители.

Интер трябва да е осторожен, защото опасностите от Рома могат да дойдат отвсякъде. 11 футболисти са се разписвали за "вълците" от началото на сезона, което е нов рекорд.

Вероятни състави:

Рома: Де Санктис, Торосидис, Манолас, Астори, Коул, Пянич, Де Роси, Наинголан, Жервиньо, Тоти, Ляич

Интер: Ханданович, Нагатомо, Ранокиа, Жуан Жезус, Додо, Гуарин, Медел, Кузманович, Ковачич, Паласио, Икарди

Интригуващ двубой от Серия "А" ни очаква и в понеделник вечерта, когато Сампдория и Наполи ще разиграят важни три точки в сблъсък между третия и четвъртия във временното класиране.

Самп е само с едно поражение в последните си пет мача, а Наполи не познава загубата в Калчото от повече от два месеца. Очаква се "моряците" отново да започнат с трима нападатели, като Стефано Окака ще заеме позиции между Едер и Маноло Габиадини.

Много ще се очаква от Джонатан Сориано в полузащитата. Енергията му и борбеният му стил му помогнаха да получи повиквателна за националния отбор на Италия.

В състава на Наполи се завръща бекът Кристиан Маджо, а като двойка централни бранители трябва да действат Раул Албиол и Калиду Кулибали.

Вероятни състави:

Сампдория: Ромеро, Де Силвестри, Гастадело, Силвестре, Реджини, Сориано, Паломбо, Обианг, Габиадини, Окака, Едер

Наполи: Рафаел, Маджо, Албиол, Кулибали, Гулам, Жоржиньо, Лопес, Кайехон, Хамшик, Мертенс, Игуаин

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията