ЦСКА не е докосвал титлата, за да я изпусне

Двете загуби от Локо Сф и Берое потвърдиха очевидното

Стефан Иванов
Стефан Иванов 10:35 ч., 08 Март 2015
0
751
Lap.bg

ЦСКА може да сдаде първото място в класирането още в неделя вечерта, ако Лудогорец успее да вземе своето срещу Левски на стадиона в Разград.

"Червените" не бяха губили два поредна мача в първенството от ноември 2013 г., а провалът срещу Берое на "Армията" потвърди подозренията на част от феновете, че отборът на Стойчо Младенов не притежава класата да се конкурира с многомилионната селекция на Кирил Домусчиев.

В прав текст

ЦСКА прахоса толкова глупави точки, че Лудогорец и да не иска пак ще стане шампион.

ЦСКА прахоса толкова глупави точки, че Лудогорец и да не иска пак ще стане шампион.

Друг е въпросът, че "орлите" няма как да не искат, след като стигнаха до клуба на богатите миналата есен.

Не че в Разград не допускат грешки, но с колеблив преследвач като "армейците" те не са фатални.

Истината е, че ЦСКА се предаде далеч преди двете поражения през 2015-а, а те само потвърдиха очевидното.

На "Тича" вратарят Дивиш подари точка на Черно море няколко минути преди края. На "Овча Купел" "червените" на два пъти повеждаха, но си тръгнаха само с 2:2.

Отново безличната Славия откъсна две точки след 0:0 в "Борисовата градина", а кулминацията беше нулевото равенство на "Бончук" срещу Марек, когато бе пропусната и дузпа от гостите.

Невъзможността на ЦСКА да устои на напрежението срещу отбори от долната постепенно стопи аванса.

А преднина без класа не се брани.

Стойчо: Не сме готови за титлата

"Не може за един сезон да вземем 14 нови футболисти, през зимата още четирима и да тръгнем да покоряваме света. Разбира се, няма да се откажем да се борим, но през есента играхме по-освободено", заяви наставникът на ЦСКА след загубата от Берое.

"Берое се бяха прегрупирали много добре с 10 човека зад линията на топката. Беше много трудно, но ние създадохме положения. Вкарва се излишно напрежение в отбора, но ние не сме готови за титла", завърши той.

Две загуби поред от есента на 2013-а

За последно ЦСКА загуби два мача поред в първенството през есента на 2013-а година. Първо "червените" паднаха с 1:2 като гости на Черно море, а след това Лудогорец спечели с 2:0 на "Българска армия".

Александър Тодоров: Слаби сме

"Не ме удовлетворява играта, щом не побеждаваме във втори пореден мач, играят слабо. Трябва да се вдигнат час по-скоро, защото ако смятат, че така ще продължават, доникъде няма да стигнат", каза Александър Тодоров.

"Ние трябва да си взимаме мачовете. Това е майсторството на спортно-техническия щаб - да ги вдигне тези футболисти и да започнат да играят както трябва. Другите мачове не ни интересуват, ние трябва да си изиграем нашите мачове", каза още шефът на "червените".

Като прибавим и липсата на най-добрия футболист от есента в лицето на Сержиу Буш, провалите в "Надежда" и срещу Берое са всичко друго, но не и шокиращи.

Тежки терени, амбициозни съперници, финансови стимули от Разград и пъзелът се подрежда напълно.

Но от наглед тежката ситуация, в която изпадна ЦСКА, могат да се извлекат и позитиви. "Армейците" се огънаха под напрежението на лидерството, но твърде скоро вероятно ще са в ролята на преследвачи, и тя ще им е по-удобна.

В плейофната фаза Стойчо Младенов ще настройва тима си мач за мач и ще се чакат грешки на Лудогорец.

От уравнението ще отпадне "32-а титла сега или никога", което няма как да не разкрепости отбора на ЦСКА.

Останалото вече е божа работа. В Разград също не са застраховани от кризи, въпреки че вече четвърта година сериозни такива не се допускат.

Логиката подсказва, че шампионът ще е същият, но имаше ли някой, който да се съмнява в това още на старта на шампионата през юли миналата година?

Така че да не се заблуждаваме, че ЦСКА е изпуснал титлата срещу Локо Сф и Берое. На "Армията" дори не са я докосвали. Даже и при 7 точки аванс...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията