България с пореден петсетов триумф за купа „Дейвис”

Кушев и Грозданов обърнаха латвийски близнаци с 3:6, 2:6, 6:4, 7:5, 6:1

Sportinglife
Sportinglife 23:25 ч., 07 Март 2015
0
230
Daviscup.com

България изкова 2 наелектризиращия петсетови победи в духа на купа „Дейвис” и трябва да направи още една решителна крачка, за да се класира за втори кръг във II Евро-африканска зона на турнира.

В отсъствието на първите две ракети Григор Димитров и Димитър Кутровски, дори 34-годишният Илия Кушев получи главна роля в гостуването в Юрмала на Латвия.

Вчера Александър Лазов ни подсказа, че по-скоро може да се насочим към плейофа за оставане в група след слабо представяне и 3:6, 5:7, 5:7 от 498-ия в света Мартинс Поджус. Нататък обаче Димитър Кузманов разтресе увереността на домакините с 6:4, 3:6, 6:3, 1:6, 12:10 над Янис Поджус.

Джокович класира Сърбия напред с две победи

Сърбия размаза с 3:0 Хърватия в балканското дерби в Световната група на купа „Дейвис” и обезмисли утрешните два сингъла.

Днес Новак Джокович замени Виктор Троицки в двойката и заедно с опитния Ненад Зимонич заработи решителния успех с 6:3, 6:4, 6:1 над Марин Драганя и Франко Скугор.

Вчера Ноле и Троицки триумфираха на единично съответно над Мате Делич (6:3, 6:2, 6:4) и Борна Чорич (4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1). Във втори кръг сърбите очакват победителя от двойката Бразилия – Аржентина.

А днес Тихомир Грозданов и ветеранът Илия Кушев нанесоха още един тежък удар върху латвийците с втора петсетова победа, този път гарнирана с обрат срещу близнаците Поджус за 3:6, 2:6, 6:4, 7:5, 6:1. По този начин нашите се нуждаят от една победа на сингъл утре, за да си подсигурят преминаване във втори кръг и двубой срещу Люксембург или Мадагаскар.

Днес латвийците се изстреляха мощно с два пробива аванс, а Грозданов и Кушев успяха да върнат само единия от тях и загубиха откриващия сет с 3:6. Ветеранът сбърка форхенд и подари брейк за 3-1 на съперниците и във втория сет, който те дублираха за 6:2. Нататък понятието двубой вече се изпълни със смисъл.

Българите чувствително стабилизираха сервиса си, като при 5-4 се добраха до 0-40 и превърнаха още първия шанс в пробив с цената на сет. Близнаците Поджус се доближиха до победата с пробив за 2-1 в четвъртата част, но Грозданов и Кушев възстановиха равенството и и при 6-5 шокираха съперниците с още един решителен брейк.

В петия сет дуото ни смаза съпротивата на латвийците с финален щурм под формата на 4 поредни гейма и осигури аванс от 2-1 победи в общия резултат след 3 часа и 6 минути на корта днес. Утре от 14 ч. Димитър Кузманов ще се изправи срещу Мартинс Поджус, а Александър Лазов е заявен за последния двубой срещу брат му Янис.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията