Порто: Сред най-добрите в Европа сме

Страхът за Данило се размина, капитанът е в съзнание в болницата

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 11 Март 2015
0
570
Getty Images

Порто празнува зрелищното 4:0 над Базел в реванша за Шампионската лига. Страхотни голове на Ясин Браими, Касемиро, Ектор Ерера и Виктор Абубакар донесоха успеха и след 1:1 в Швейцария, португалците са на четвъртфинал.

Това им се случва едва за втори път, след като през 2004-а с Жозе Моуриньо начело вдигнаха купата в турнира.

„Ние сме в елита на отбора, а и мога да заявя, че сме един от най-добрите отбори в Европа”, изхвърли се треньорът на Порто Лопетеги.

И той, и тимът му не празнуваха бурно, а посетиха в болницата Данило. Бразилският десен защитник и капитан на тима остана бездиханен на тревата след злокобен сблъсък с вратаря на собствения си тим Фабиано. Стражът го удари със силата на тялото си в брадата и главата на Данило отскочи назад. Бразилецът лежа минути на терена неподвижен, а е дошъл в съзнание чак в болницата.

Според в. „А Бола” сериозни контузии няма, но най-вероятно става дума за сътресение. Данило ще остане в болницата поне още ден, за да е под наблюдение.

„Винаги подготвени”, гласи заглавието на вестника за мача – то е огледално на хореографията на агитката на Порто преди мача. „За пети път Порто е сред осемте най-силни в Шампионската лига, а и клубът спазва специалната си традиция в този турнир, винаги да оставя следа”, пише изданието.

„В Лисабон това бе обикновена вечер във вторник – гаври се сайтът „О`Порто”. – Но на „Драгао” бе магическа нощ в Шампионската лига! Поредната!”. С други думи – къде са враговете Спортинг и Бенфика, когато Порто пише поредната страница на историята си в евротурнирите...

Преди мача Роджър Федерер пожела успех на своя любим Базел с туит в социалните мрежи. Но призна, че заради подготовката си за мача с Григор Димитров няма да може да гледа срещата. „Давай, Базел!”, туитна Роджър минути преди старта.

Това не стигна – водещият отбор на страната му така и не може да прескочи фазата на осминафинал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията