Джокович влезе в клуб 600

За осма поредна година Новак приключва сезона с 60 победи

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев 18:00 ч., 04 Ное 2014
0
910

Редовният сезон в турнирите на ATP приключи в неделя с финала на Мастърс турнира в Париж  В зала „Берси” във френската столица Новак Джокович стана последният играч и общо 23-и в историята на тениса, който достига до кота 600 в броя победи.

Това бе и неговата титла №20 в Мастърс турнирите. Постигна я след като спечели с 6:2, 6:3 срещу Милош Раончич. Младият татко приключи един вълнуващ сезон влизайки в клуб 600 и ставайки едва третият играч, който постига това през 2014 г. след Лейтън Хюит и Давид Ферер.

Новак обаче е шест години по-млад от Хюит и пет от Ферер.

Успехът му е свидетелство за постоянството на сърбина от появата му на голямата сцена в края на 2000 г

„Мисля че победа №600 за Новак дойде в най-правилния момент, само седмица след като се роди сина му и седмица преди финалния турнир в Лондон”, коментира изгряващата сръбска звезда Душан Лазович. „Заедно с осигурената лидерска позиция в ранглистата това прави една страхотна седмица за него, сигурен съм”.

„Да спечелиш 600 мача на сингъл е нещо, което никой друг от Сърбия не е постигал преди това. И въпреки че сме свикнали Новак да подобрява постижения, да спечелиш толкова много срещи е нещо невероятно. А и ни мотивира нас младите да работим още по-упорито”, допълва Лазович пред официалния сайт на ATP.

„Невероятно е колко бързо той постигна тези 600 победи”, добява сънародникът им Ненад Зимунич. В цялата си кариера той има записани 624 победи, но на двойки.

„От първата му професионална победа до този момент той има впечатляваща кариера. Той става все по-добър всяка година. Ето защо е №1”, допълва Зимунич.

Брад Гилбърт

Той има най-добрият бекхенд от Андре Агаси насам.

„Толкова е трудно да го победиш. Той е един невероятен шампион. Не спира да се бори. И винаги намира решение”, отбелязва Стан Вавринка, който успя да спечели срещу Джокович на Откритото първенство на Австралия по-рано през годината.

„Ако не играеш по най-добрия начин, определено ще загубиш срещу него. Но дори да играеш така, ако той играе фантастично, ти пак ще загубиш”у констатира Томи Робредо след сблъсъка си с него през август в Синсинати.

За осма поредна година Джокович приключва сезона с 60 победи

Самият Джокович също признава, че в момента преживява един от най-добрите моменти в живота си.

„Това е най-важният момент в живота ми. Да бъда номер 1, а вече и баща.Не смятам, че ще се наложи да променя графика си с турнири. Това бе най-красивото събитие случвало се в живота ми и този на Йелена. Надявам се да повлияе позитивно на кариерата ми" коментира сърбинът, който дори посвети успеха в Париж на новородения си син Стефан.

„Успях да покажа най-добрата си игра в Париж точно когато ми бе най-необходимо. Доволен съм, че изиграх толкова качествен двубой”, анализира още Ноле.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията