Затворникът Хьонес шлифова звезди

Една година след осъждането за укриване на данъци Ули пак е в бизнеса

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 14 Март 2015
0
1654

Преди една година Ули Хьонес беше осъден за укриване на данъци на три години и половина затвор.

Наричаният от мнозина Барона на Бундеслигата обаче се завръща в бизнеса.

За добро поведение Хьонес вече има право да излиза през деня, да работи в школата на Байерн и да гледа мачовете на отбора, както го правеше като президент.

За последно Ули наблюдава победата на юношите с 2:0, на трибуните имаше над 200 зрители. За първи път Хьонес имаше право като свободен човек да посети стадион. Точно една година след най-тежката загуба в живота му.

На 13 март 2014 година съдът го намери за виновен за укриване на 28,5 милиона евро.

Могъщият президент призна греха. На 2 юни влезе в затвора. Започна вторият му живот в „Ландсберг“, най-големия баварски затвор. Стартираха и въпросите.

Ще оцелее ли Хьонес? Ще се завърне ли някога в Байерн? И ако да – на каква позиция?

Първите отговори бяха дадени през ноември. Наследникът му на президентския стол Карл Хопфнер обяви завръщането на затворника. Позицията в школата бе смекчаващото обстоятелство за Хьонес.

Той трябва да прекарва нощите в затвора, но има право да работи от 9 до 17 ч на „Зебенер щрасе“, улицата, където се помещава Байерн. Официалната роля е асистент в школата.

Хьонес се върна, за да прави любимия си тим още по-успешен. Целта е юношите да са готови да подсилят първия отбор, който се е устремил към нов требъл. Байерн инвестира 35 милиона евро в школата.

Томас Мюлер, една от големите звезди, обяви колко е щастлив от завръщането на Хьонес.

Именно той, Бастиян Швайнщайгер, Филип Лам и Холгер Бадщубер са рожби на школата. Към тях може да се добави и младият австриец Дейвид Алаба, дошъл на съвсем крехка възраст.

„Малките могат да вземат много от опита на Хьонес – гарантира Швайни. - Той винаги е бил сърцето на отбора.“

Самият Хьонес не дава изявления. Вероятно му е забрането от съда. Очевидно е само, че в затвора е отслабнал с 20 килограма. Заедно с шефа на школата Михаел Тарнат, друг бивш играч на Байерн, трябва да копират школата на Барселона. Академията „Ла Месиа“ даде на каталунците Меси, Шави и Иниеста. Сега пробиват Рафиня Марк Батра и Мунир Ел Хадади.

В Байерн също има млади бисери.

Джанлука Гаудиньо, син на бившия германски национал Маурицио Гаудиньо, вече изигра четири мача за първия отбор. Лукас Шол, син на Мемет Шол, е капитан на отбора до 19 години. А 16-годишният Феликс Гьотце вече блести за децата, брат е на Марио Гьотце. Всички те трябва да растат под погледа на Хьонес.

Доскорошният президент може да чуе добри новини и от съда.

При добро стечение на обстоятелствата съдът може да го освободи през март 2016 година. Все още не е стъпил на „Алианц Арена“, където неговото място винаги седи празно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията