Пелегрини не се отказва от титлата

Манчестър Сити се срина и срещу Бърнли, сега идва Барселона

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 15 Март 2015
0
76
Getty Images

Мануел Пелегрини отказа да развее бялото знаме в битката за титлата, след като шампионът Манчестър Сити падна с 0:1 от борещия се за оцеляване Бърнли.

„Докато има математически шансове, ще се борим”, обяви чилийският треньор. Сити изостава с пет точки от лидера Челси, който днес приема Саутхемтън.

„Най-важното е да вярваме в работата си – продължи Пелегрини. – Трябва да се стараем да спечелим всеки мач до края на сезона. Сега сме втори в класирането и това не е толкова лошо. Има още 27 точки да се разиграят. Знаем, че е трудно да сме първи, когато губим точки. Срещу Бърнли не играхме толкова лошо, но не създадохме достатъчно положения, a съперникът ни вкара гол с единствения си точен удар.”

Пелегрини остави извън състава Джеймс Милнър, който имаше проблеми с коляното си. Анличанинът трябва да е готов за гостуването на Барселона в сряда в Шампионската лига. Този мач вероятно ще означава окончателно, че Сити остава без трофей. Отборът загуби с 1:2 у дома от каталунците в първия мач. При формата на Барселона ще бъде истински подвиг, ако дефицитът бъде заличен. През миналия сезон Манчестър Сити спечели два турнира – Висшата лига и купата на лигата. Сега обаче отпада рано във всички.

Освен това Сити има основание да се притеснява и за второто място. Ако Манчестър Юнайтед и Ливърпул спечелят мачовете си срещу Тотнъм и Суонси днес и утре, то ще се приближат съответно на две и четири точи от отбора на Пелегрини. Поне засега няма никакви индикации, че шейх Мансур, собственикът на клуба, е загубил доверието си в чилийския треньор.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията