Решителна битка

Линдзи Вон най-бърза в тренировката преди старт №1 в Мерибел

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 17 Март 2015
0
1250
Getty Images

Утрешният старт №1 от финалите на световната купа при жените в Мерибел ще даде отговор на въпроса ще успее ли Анна Фенингер да защити световната си купа от миналия сезон или тя ще се върне в ръцете на Тина Мазе.

През целия сезон до тук Анна изоставаше и бе на второ място в генералното класиране. Своя удар тя нанесе през последния уикенд когато спечели гигантския слалом в Оре и излезе начело в класирането.

Мазе пропусна златен шанс да възстанови позицията си в неделя в слалома след като остана едва 16-а. Анна пропусна състезанието, за да успее да се възстанови за стартовете в Мерибел.

„Опитах се да съхраня енергията си за оставащите състезания, но и да поставя Тина под напрежение”, обясни Фенингер след успеха си в събота. „Мисля, че битката за титлата ще бъде тежка и ще се води до самия край. Не мога да кажа дали ще успея да спечеля или не”, допълни австрийката.

Любопитен факт е, че и двете претендентки за Големия кристален глобус през този сезон финишираха неизменно в топ 3 на състезанията в спускането. Тина дори може да се похвали с една победа, докато Фенингер така и не успява да стигне до първото място.

В ролята на арбитър утре ще влезе американката Линдзи Вон. Тя и лидер в класирането за световната купа в дисциплината. Добрата си форма Линдзи затвърди с първо време в първата тренировка преди състезанието в сряда.

„За първи път съм на тази писта. Винаги е трудно да намериш ритъма, когато си на ново място. Затова съм щастлива от представянето си в тренировката и гледам с оптимизъм към предстоящите стартове”, коментира Линдзи Вон след финала на тестовете.

„Определено обичам скоростта. Това е нещо, което винаги ми е допадало. Трасето в Мерибел е интересно и забавно, има някои трудни участъци, по-малко завои на върха, няколко ключови и доста трудни такива в средата, но като цяло предполага развиването на доста голяма скорост. Това отговаря напълно на моя стил, както и на този на американския отбор като цяло”, разясни успеха си в тренировката Линдзи Вон.

От двете основни претендентки за трофея по-добре към условията на трасето успя да се приспособи Тина Мазе. Словенката завърши 4-а. Фенингер остана едва шеста в подреждането.

Днес групата от 21 състезателки ще направи втора тренировка на пистата, първият официален старт е утре по обед.

Класиране, Световна купа

1.Анна Фенингер (Ав) 1341
2. Тина Мазе (Слов) 1311
3. Микаела Шифрин (САЩ) 900
4. Линдзи Вон (САЩ) 842
5. Катрин Цетел (Ав) 622

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията