Ужас за Милан и Рома

Пак очакват уволнение за Филипо Индзаги

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 17 Март 2015
0
141
Getty Images

В истински кошмар се превърна вечерта в понеделник за Милан и Рома.

Двата отбора загубиха съответно от Фиорентина (1:2) и Сампдория (0:2). А на първото място шампионът Ювентус потрива доволно ръце.

Четвъртата титла поред е толкова близо.

Треньорът на Милан Филипо Индзаги се виждаше като горд победител във Флоренция десет минути преди края. Шест поредни гостувания седемкратният еврошампион не познаваше успеха на чужд терен.

В 56-ата минута Матия Дестро изведе Милан напред след късметлийски гол – топката рикошира в Джакомо Бонавентура.

Феновете на „росонерите” най-накрая очакваха и късмет, след като в миналия вач чак в 95-ата минута Верона изравни за 2:2 на „Сан Сиро”.

Но отново ужас – седем минути преди края Фиорентина направи 1:1 с попадение на Гонсало Родригес.

Тогава започна истинската драма на стадион „Артемио Франки”. Реферът Кармине Русо се контузи и трябваше да бъде сменен от четвъртия съдия. На терена настана хаос, от който спечели Фиорентина. В последната минута Рогригес вкара втори гол с глава и 2:1.

„Тази вечер видях, че Милан може да играе, както искам – каза Индзаги. – Разочарован съм, но трябва да запомним това представяне. Не мисля за бъдещето си. Имам договор с клуба.”

Но ръководството вече е на финала на търпението. През 2015 година Милан е спечелил само 2 от 11-те си мача в първенството.

Рома пък най-накрая загуби – след като бе в серия от осем ремита в девет кръга. Феновете на „Стадио Олимпико” освиркаха „вълците” за 0:2 срещу Сампдория, което може да им струва дори второто място.

Рома има 50 точки, а Лацио е с 49. Следва Наполи с 46, във врата дишат Фиорентина и Сампдория с по 45.

В 60-ата минута Лоренцо де Силвестри изведе Самп напред след асистенция на Самуел Ето’о. Накрая Луис Муриел вкара втори гол, а Рома завърши с десет души заради червен картон на Сейду Кейта.

Фелипе Андерсон вкара и двата гола за Лацио, който спечели на един от най-тежките терени в Серия А – този на Торино. „Орлите” взеха дербито с 2:0 – изключително важна стъпка в битката за място в Шампионската лига.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията