Барселона отсече и последния английски корен

Каталунците с аристократично 1:0

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 19 Март 2015
0
756
Getty Images

Барселона отсече и последния английски корен, който свързваше отборите от Острова с Шампионската лига, елиминирайки Манчестър Сити.

Каталунците си бяха свършили работата още в първия мач след 2:1 на "Етихад", но след нов успех с 1:0 пред своя публика узакониха мястото си на четвъртфиналите.

"Трябваше да вкараме втори гол и да решим всичко - каза наставикът на Барселона Луис Енрике. - Като цяло съм доволен от играта ни, защото създадохме много положения. Атмосферата беше прекрасна и футболистите се постараха да покажат най-доброто от себе си."

Четвъртфиналът е осми пореден за каталунците и Барса се добра до него със стил, въпреки че аристократично можеше да си усложни живота.

Положенията пред английската врата валяха едно след друго, но голът бе само един. Течеше половин час игра от началото, когато Меси даде брилянен пас на Иван Ракитич, който овладя на гърди и технично прехвърли Харт за 1:0.

"Лионел Меси е не просто най-добрият футболист в света, той е най-добрият в историята", не скри комплиментите си за аржентинския гений Енрике след двубоя.

Двамата имаха търкания в началото на година, но Барса полетя, след като изгладиха отношенията си.

Второто полувреме продължи с подчертан натиск на домакините, но новото попадение така и не ставаше факт.

Суарес, Неймар, Меси, Ракитич - всички те имаха своите шансове. В 77-та минута Неймар сякаш дръпна дявола за опашката, останал сам срещу Джо Харт. Още в следващата атака след поредния пропуск на Барселона, Сити получи дузпа след нарушение на Жерард Пике. Серхио Агуеро обаче пропусна да завърже последните минути.

"Загубихме от най-добрия отбор. Почти невъзможно е Меси да бъде спрян. Трябваха ни два гола и ако Агуеро беше реализирал дузпата, шансовете ни се връщаха, защото оставаха още 15 минути", потърси оправдание мениджърът на Сити Мануел Пелегрини.

В Барселона пък вече мислят за Ел Класико с Реал Мадрид в неделя.

"Това е мач като мач. Намираме се в чудесна форма, но не смятам, че сме фаворит. Смятам обаче, че ще имаме домакинско предимство", заключи Енрике.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията