Меси е прекалено добър за Висшата лига

Пет извода от Барселона - Манчестър Сити

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 19 Март 2015
0
864
Getty Images

Меси е прекалено добър за Висшата лига.

През зимата, по време на противоречията между Лионел Меси и Луис Енрике, усилено се твърдеше, че аржентинецът е пред трансфер в Премиършип.

Постепенно нещата се уталожиха и той отново се превърна в познатия лидер на каталунците - голове, асистенции и невероятно присъствие на терена.

Начинът, по който се справяше с опеката на футболистите на шампиона Манчестър Сити, пасовете му и нарушенията, която бяха извършени срещу него, демонстрираха, че да играе на най-високо ниво във Висшата лига изобщо няма да е проблем за него.

Джо Харт не се плаши от големите битки.

Нациоалният вратар спаси поне дузина пъти вратата си, показвайки отличен рефлекс след удари на Неймар, Суарес, Меси и Ракитич.

Позиционирането му и усетът му в момента са най-добрите в цялата му кариера. Умението му да блокира нападателите в ситуации един на един се е подобрило неимоверно.

Харт пази много сигурно вратата си до пропуснатата дузпа от Агуеро, която обезсърчи целия отбор.

Насри сам си е най-лошият враг

За всичките си дарби като играч - техника, визия на играта, дрибъл и добър завършващ удар, сприхавият нрав на Насри запашва да засенчи таланта му.

Вместо да се опита да го притисне и да го затрудни, французинът изрита Неймар през краката и нищо чудно, че беше сменен на почивката.

Саможертва на Суарес си струва.

След като Пеп Гуардиола пое поста на мениджър в Барселона през 2008 г. клубът купи трима истински голаджии - Златан Ибрахимович, Давид Вия и Луис Суарес.

И всеки от тях трябваше да се адаптира към системата, която ги използва повече като примамка, отколкото като действителна заплаха.

Ако ролята на Суарес изглежда малко необичайна в сравнение с тази в Ливърпул, то ползите от нея се видни, а приносът му към целия отбор е много голям.

Без диагоналния му спринт, който увлече хора от отбраната на Сити, Ракитич вероятно щеше да е покрит и да бъде възпрепястван при гола.

Неймар заслужава повече доверие в Англия.

Неймар, подобно на Ибрахимович, е изключително подценяван в Англия, където ги възприемат едва ли не като клоуни.

Но финтовете и триковете му изобщо не се безполезни.

Ако добави пробивите му, контролът върху топката и растящата му колективна роля в отбора, става въпрос за играч, който е далеч по-добър, отколкото смятат за него в Англия .

Източник: The Telegraph

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията