Къде отидоха милионите на Сити?

Сити похарчи 456 милиона евро за нови играчи, но ако сравним титулярния състав на клуба с този от 2011 ще видим, че новите са само двама.

Sportinglife
Sportinglife 10:25 ч., 20 Март 2015
0
2140
Getty Images

За последните четири години Манчестър Сити похарчи 456 милиона евро за нови играчи, но ако сравним титулярния състав на клуба с този от 2011 ще видим, че новите са само двама.

За какво тогава бяха похарчени тези пари?

Срещу Барселона снощи Сити не показа, че има някакъв шанс срещу разигралия се Лионел Меси и съотборниците му, а огромните инвестиции в играчи не изглеждаха особено успешни.

Двете промени в титулярния състав на Сити в никакъв случай не могат да бъдат наречени „решаващи” – новите са Мартин Демикелис и Фернандо, които заместиха Джолиън Лескот и Гарет Бари, които пък бяха част от най-силния състав в историята на клуба.

Тук трябва да включим и появата на Гаел Клиши, който обаче се редува като ляв бек с Александър Коларов, а и беше наказан за вчерашния мач.

В същото време другите големи европейски клубове са направили поне шест смени в стартовите си състави за последните 4 сезона, а Арсен Венгер е успял да вкара 10 нови в Арсенал.

В Барселона новите титуляри са шестима: Тер Стеген, Масчерано, Алба, Ракитич, Суарес и Неймар. Те заместиха Валдес, Пуйол, Абидал, Шаби, Вия и Педро, а инвестициите в нови футболисти за 392 милиона евро.

Също шест са промените и при европейските шампиони Реал: Карвахал, Варан, Модрич, Кроос, Родригес и Бейл. В Белия балет вече ги няма Арбелоа, Карвальо, Диара, Алонсо, Ди Мария и Йозил. За този период Реал е инвестирал 480 милиона евро в нови футболисти.

Ако погледнем към Англия ще видим, че в Челси се работи на доста по-широк фронт – 584 милиона евро за нови играчи в последните четири години и девет нови в титулярния състав.

Жозе Моуриньо вече разчита на Куртоа, Кейхил, Аспиликуета, Матич, Фабрегас, Азар, Оскар, Вилиан и Коща. Те са дошли на мястото на Чех, Ферейра, Коул, Рамирес, Есиен, Лампард, Малуда, Анелка и Дрогба – на практика цялото нападение и полузащитата на тима са нови. Единствените останали от 2011 са Джон Тери и Бранислав Иванович.

Венгер е действал още по-смело в Арсенал, като е похарчил за нови играчи 355 милиона евро. Новите в тима са Оспина, Дебюши, Мертезакер, Монреал, Куклен, Касорла, Уелбек, Йозил, Санчес и Жиру. Всъщност към тези 10 добавяме единственият, който е запазил мястото си от 2011 година: Лоран Косчиелни. От тима вече липсват Фабиански, Саня, Вермален, Клиши, Насри, Уилшър, Сонг, Фабрегас, Росицки и Вен Перси.

И накрая, промените в Байерн, тимът, който спечели Шампионската лига през 2013. Тук промените в състава в сравнение с 2011 са седем,а баварският клуб е похарчил 287 милиона евро – най-малко от всички грандове тук.

Новите в състава на Хосеп Гуардиола са Нойер, Рафиня, Бенатия, Боатенг, Гьотце, Алонсо и Левандовски. Другите, които са запазили местата си са Лам, Рибери, Мюлер и Робен. Извън състава са Бут, Брено, Ван Буйтен, Бадщубер, Швайнщайгер, Кроос и Гомес.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията