Юлиян Инджов става основен акционер в ЦСКА

Акционерите поставиха ултиматум на Стойчо Младенов за задължителна титла

Sportinglife
Sportinglife 17:20 ч., 19 Март 2015
0
2435
Lap.bg

В ЦСКА предстои преструктуриране на акционерния капитал на клуба, а операцията трябва да бъде приключена в близките дни.

Юлиян Инджов ще стане основен акционер, а досегашният мажоритарен собственик Александър Томов ще остане с по-малък дял акции.

Александър Томов

"Искам да благодаря. В последните 18 месеца съм се чувствал самотен, сега съм щастлив, защото виждам една допълнителна светлина и това означава по-стабилен, по-силен ЦСКА и както г-н Инджов каза - шампионска титла или класиране на върха и заедно с това връщане на най-титулувания клуб в европейските клубни турнири."

"Това е свято дело. Юлиян Инджов и неговото семейство са български индустриалци. Благодарен съм на тези хора, защото те намериха време, сили и средства да помагат на нашия любим клуб", коментира Александър Томов.

"Говорим като цяло за разширяване на акционерния фонд. Желанието ми е повече хора да финансират ЦСКА, а кандидати постепенно се появяват", каза още Томов.

"Искаме да потвърдим, че предстои преструктуриране на акционерния капитал. Текат разговори и когато станат факт и има някаква промяна, ще ви уведомим. Целта на преструктурирането е финансовото заздравяване на ЦСКА и да се използва положителната енергия от добрите резултати", заяви Юлиян Инджов.

Акционерите поставиха ултиматум на спортно-техническото ръководство за задължителна титла през този сезон.

"Целта пред ЦСКА е първото място, ако това не стане, заявяваме че спортно-техническото ръководство и ние като акционери не изпълним това, ще си подадем оставките. Феновете на клуба още на мача с Берое да кажат какво искат. ЦСКА да е шампион или да е един посредствен отбор. Както акционерите ще помогнат на клуба да изкара финансово първенството, без проблеми с лиценза, със заплатите, така и ние от отбора и треньорите ще очакваме да си изпълнят тяхната задача – първото място в шампионата", допълни Инджов.

"По отношение на бюджета на цялото спортно-техническо ръководство и заплатите - ако те си изпълнят поставените цели, считам, че заплатите ще бъдат заслужени. Ако не ги изпълнят, нормално е - в бизнеса, като не изпълниш една задача, да си подадеш оставката и да кажеш – "Господа, аз не успях да се справя", каза още Инджов.

Членът на УС Ивайло Манджуков потвърди, че неговият баща Петър Манджуков няма да се занимава повече с клуба.

"Присъствам не само като член на УС, а и като представител на един от основните акционери Петър Манджуков, който се явява и мой баща. Потвърждавам, че Петър Манджуков заради напреднала възраст няма време и желание да отделя време за ЦСКА. Отново искам да заявя, че Петър Манджуков няма да участва в бъдещето управление на клуба. Целта на това акционерно преструктуриране е финансово и спортно-техническо заздравяване на ЦСКА", каза Ивайло Манджуков.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията