Бербатов срещу Ювентус в Шампионската лига

Атлетико и Реал повтарят финала

Sportinglife
Sportinglife 13:20 ч., 20 Март 2015
0
1086
Getty Images

Какъв жребий! Още при първото изтегляне на двойките за четвъртфиналите в Шампионската лига един срещу друг се изправиха миналогодишните финалисти Атлетико и Реал.

Това е и един от много малкото мачове, в които „кралете“ могат да се радват срещу тима на Диего Симеоне в последните два сезона.

Само през този Атлетико отстрани Реал за кралската купа и го отвя с 4:0 в първенството. Но във финала на Шампионската лига в Лисабон Реал изравни в 84-ата минута за 1:1, после спечели с 4:1 в продължението.

Димитър Бербатов и Монако имаше приемлив жребий, но със сигурност няма да е фаворит.

Тимът от Княжеството трябва да мери сили с италианския шампион Ювентус, който разгроми Борусия с 3:0 в Дортмунд. За Монако и Бербатов самото класиране на тази фаза вече е сбъдната приказка.

В четвъртфиналите ще има повторение на още един финал, макар и от по-далечното минало. Байерн ще се изправи срещу Порто. През 1987 година с прочутия гол на Рабах Маджер с пета „драконите“ сразиха баварците с 2:1.

Барселона и Пари Сен Жермен е четвъртата двойка на четвъртфиналите. Миналата година каталунците отстраниха ПСЖ. А през този сезон двата отбора бяха заедно в предварителната група. Първо французите спечелиха с 3:2 у дома, а после Барса победи с 3:1 на свой терен.

Четвъртфиналите ще се играят на 14/15 и 21/22 април. Жребият за полуфиналната фаза е на 24 април, а двубоите на 5/6 май и 12/13 май.

Финалът на турнира е в Берлин на 6 юни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията