Рома-Интер 4:2

Двама от Рома в отбора на кръга в Серия "А"

Професор Пирло продължава да е на висота

Sportinglife
Sportinglife 12:40 ч., 03 Дек 2014
0
448
Getty Images

13-ият кръг на италианската Серия "А" предложи интересни битки и зрелищни голове. Ювентус увеличи серията си на 25 поредни домакински победи в Калчото след измъчено 2:1 над градския съперник Торино, докато Рома надигра Интер с 4:2 във вълнуващ мач във Вечния град.

Юношата на Лацио Албано Бисари бе оставил най-добрите си изяви за срещата с бившите си съотборници и заслужено бе избран за вратар на кръга, след като бе от изключителна важност за точката на домакините от Верона на "Бентегоди" и нулевото равенство срещу "орлите".

Бразилският бранител на Торино Бруно Перес пробяга невероятна дистанция преди да забие топката със страховит шут във вратата на Ювентус и попада в идеалния отбор на кръга на десния бек.

Двойката централнии бранители е Паоло Канаваро и Синиша Аджелкович. Канаваро допринесе много за победата на Сасуоло с 2:1 над Верона, а Анджелкович свърши чудесна работа в отбранителния вал на Палермо при 2:1 над Парма.

Наполи се добра до трудна точа на "Мараси" след гол в добавеното време, а Гаузи Фулам не само че беше стабилен на десния бек, но и асистира на Сапата за равенството 1:1.

Двама футболисти на Рома попаднаха в халфовата линия - Миралем Пянич и Раджа Наинголан. Пянич отбеляза две попадения във вратата на Интер, едното от които от пряк свободен удар. Наинголан пък бе архитектът на всичко по-интересно в халфовата линия на "вълците".

Андреа Пирло отбеляза победния гол за Ювентус в градското дерби с Торино и също намери място в идеалния отбор на кръга. Мати Фернандес от Фиорентина завършва полузащитното каре, печелейки си място с двете попадения при победата на Фиорентина с 4:0 като гост на Каляри.

Добрата форма на бразилеца Едер продължава и той е един от двамата нападатели в системата 4-4-2. Едер се разписа за Сампдория срещу Наполи, но "моряците" не успяха да удържат преднината си.

Жереми Менес допълва единайсеторката с двата си гола във вратата на Удинезе, които го утвърждават като титулярен централен нападател на Милан.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията