Шансът на Лудогорец: Връщане на стария чип

Психиката на фаворит не помага на отбора в тази група

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев 10:00 ч., 05 Ное 2014
0
1041

Лудогорец се блъска в стената, в която се удари здраво и националния отбор на Любослав Пенев, докато опитва да затвърди европейската си репутация.

Шампионите загубиха тежко в Базел с 0:4, но не резултатът е притеснителен. Той не може да заличи добрите впечатления от европейската епопея на отбора от Разград, която продължава вече втора година.

Проблемът дойде от факта, че Лудогорец опита сам да хвърли на гърба си наметалото на фаворит

Дерменджиев

Загубихме заради многото индивидуални грешки. До 20-ата минута мачът си вървеше добре. Всеки може да сбърка. Затова не обвинявам никого. Моци освен че е добър футболист е и характер. Той мобилизира цялата защита. Моци липсва много. Моята идея беше и ние да контролираме добре топката, а не само да се браним. Не съм се заблудил от първия мач с Базел. Знаехме, че това ще ни бъде най-тежкия двубой. Срещу Ливърпул на всяка цена ще играем за победа.

В такъв момент, играчи неподготвени за тежестта му, започват да изпитват колебания и губят пътя на терена.

Стратегията на шампиона на България в оставащите два мача трябва да е такава, каквато бе на старта на романтичното приключение в групата.

Гостуването на „Анфийлд” бе изиграно с лекота, без притеснение и с вдъхновение. Същото се отнася и за срещата с Реал, който бе далеч по-убедителен в останалите си мачове.

Само така Лудогорец ще се върне към играта си. А това ще отвори шанс и за класиране за Лига Европа, защото осминафинал в Шампионската лига изглежда илюзия.

Двата отбора са с по 3 точки, англичаните имат превес в прекия сблъсък, но и трябва да търсят победа на всяка цена. За Ливърпул би било огромно разочарование да отпадне в групата.

Тук е и тънката разлика – Лудогорец би следвало да разглежда всяка точка и дори всеки мач като бонус. Нека напрежението е върху съперника.

Срещата с Ливърпул на 26 ноември се явява пряк сблъсък за оставане в евротурнирите

Гостуването на Реал в последния ден от груповата фаза (9 декември) е също „награда” за отбора-дебютант в групите на най-елитния турнир. Няма защо да се надъхваме с приказки „отиваме да бием”. Нека тръгнем от А и Б – да отидем да играем на „Сантяго Бернабеу”. Когато главите са проветрени от излишно напрежение, играта на Лудогорец се получава най-добре.

В прав текст

Психологията на аутсайдера изглежда отлична стратегия за българския представител

Националният тим на Любо Пенев обра позитивни реакции в миналите квалификации, когато излизаше „за отлепяне на ютията”. Никой не хранеше надежди за класиране, след като 2 кампании поред бяха пълна катастрофа.

С такава нагласа, плюс пределната мотивация и изстискване на максимума от футболистите, Пенев докара нещата до ръба на бараж, но в края силите не стигнаха. И то тогава, когато победите станаха задължителни за целта.

Както е и на старта на настоящите европейски квалификации – България вече има ново мислене, думата „класиране” се изрича гласно и смело... А мачовете стават трудни.

Лудогорец и националния си приличат именно по това. А точно на Любо Пенев принадлежи крилатия лаф за „чипа в главите” на футболистите.

Е, шампионът на България за мачовете с Ливърпул и Реал има нужда от връщане на стария чип.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията