Жребият размина Каратанчева и Пиронкова

Сесил влезе в основата схема и в Маями

Sportinglife
Sportinglife 07:05 ч., 25 Март 2015
0
311
GETTY IMAGES

За трети пореден турнир Сесил Каратанчева тръгва от квалификациите и пробива до основната схема, като този път го направи на надпреварата в Маями с награден фонд 5 381 235 щатски долара.

Българката записа втори трисетова победа, като този път пречупи с 6:2, 4:6, 6:3 Юлия Глушко за 2 часа и 10 минути на корта.

Каратанчева се изстреля с два брейка и аванс от 3:0 в откриващия сет, а съперничката й успя да върне единия на нула преди втората ни ракета да също да пробие на нула и да запише рутинно 6:2.

Вторият сет се превърна гонитба в резултата гейм за гейм, но Сесил се пропука, когато трябваше да сервира за оставане в сета и с 6:4 тенисистката от Израел се добра изравняване в резултата.

Българките започват в сряда

Цветана Пиронкова ще започне юбилейното си десето участие в Маями срещу украинката Катерина Козлова.

Съперничка на Сесил Каратанчева е Лорън Дейвис.

Очаква се мачът на втората ни ракета да започне около полунощ. Пиронкова играе от 17:00 ч.

Каратанчева удари на нула в началото на третата част, само че допусна моментален рибрейк и трябваше да изчака до петия гейм, за да грабне отново подаването на съперничката си.

Нататък съпротивителните сили на Глушко привършиха и с още един пробив в последния гейм, втората ни ракета приключи битката с 6:3.

Този път жребият за поставянето на квалификантките в основната схема размина родните ни представителки.

Цветана Пиронкова ще започне юбилейното си десето участие в Маями срещу украинката Катерина Козлова, която в момента се намира под №106 в световната ранглиста, a това ще бъде първа среща между двете.

Двубоят им е първи в програмата на корт №10, ще започне от 17:00 ч. българско врем.

Сесил Каратанчева пък ще срещне представителката на домакините Лорън Дейвис в двубой от първи кръг около полунощ наше време.

Американката е на 21 години, в момента заема №61 в WTA ранглистата на сингъл, а рекордното й класиране дойде през изминалия сезон, когато достигна до №43.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията