Анри: Когато Меси играе с ръка е Бог, а аз - престъпник

"За Лионел сякаш всичко е простено", оплака се френската легенда

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 25 Март 2015
0
1095
GETTY IMAGES

Тиери Анри нападна Лионел Меси, за да се измъкне от неудобен въпрос, на който трябваше да отговори в интервю за френския Canal+.

"Третираха ме като престъпник, а за Меси всички номера са простени - ядоса се френската легенда, който в момента е част от коментаторския екип на Sky Sports."

Изригването на Анри беше предизвикано от напомняне за баража за Мондила 2010 между Франция и Ейре, когато нападателят подаде с ръка за решителния гол на Уилям Галас в 118-ата минута на двубоя.

Лео в ПСЖ? Абсурд!

Жереми Матьо неочаквано се превърна в една от звездите на последното Ел Класико с гола си за 1:0, а днес той даде мнението си и по постоянно промъкващите се трансферни слухове около Лионел Меси.

"Не мога да си представя Лео да играе някога в друг клуб освен в "Барса" - призна французинът. - Дори парите на клуб като ПСЖ, за който четох спекулации не могат да променят това. Останалите твърдения са абсурдни."

"Когато Меси вкара гол с ръка на Еспаньол пред очите на целия свят, никой не каза и думичка - заяви Анри. - Дори хората го определиха като невероятно и брилянтно попадение, даже го сравниха с Марадона.

Щом Лионел направи нещо подобно е Бог, но случи ли се на мен, реакциите са все едно съм убил някого!

След мача признах постъпката си, Роби Кийн дойде при мен и ми каза, че всичко е наред, че не ми се сърди. Но дори тези факти не бяха приети добре от медиите и ситуацията придоби още по-отрицателен заряд. Точно обратното на това, което последва гола на Меси..."

Междувременно, за наставника на Барселона Луис Енрике предстои месец на тежки решения. След освобождаването на спортния директор Андони Субисарета треньорът има решаваща дума за трансферната политика на отбора.

И ръководството на Барселона му даде срок от 4 седмици да представи мнението си за бъдещето (или липсата на такова) на "Камп ноу" на шестима футболисти - Шави, Даниел Алвеш, Педро, Мартин Монтоя, Серхи Роберто и Дъглас.

Особено за Алвеш се шуми за интерес от 6 европейски гранда.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията