ВВС уволни Кларксън, шоуто продължава

Лорд Хол заяви, че решението за уволнението на Кларксън е било „тежко” и прогнозира, че то ще „раздели” обществото.

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 26 Март 2015
0
2319
Getty Images

ВВС уволни водещия на Top Gear Джеръми Кларксън, който от 10 март беше отстранен заради скандала с един от продуцентите на предаването Ойсин Таймън.

Днес генералният директор на ВВС лорд Тони Хол съобщи решението си за съдбата на Кларксън, като го направи изключително дипломатично, обяснявайки, че договорът на Джеръми няма да бъде подновен.

Лорд Хол обаче обясни, че Кларксън е преминал границата на позволеното, а ВВС не може да толерира подобни постъпки.

„Не мога да приема случилото се при този инцидент – заяви лорд Хол. – Член на екипа – който в случая е изцяло невинен – е трябвало да отиде до спешното отделение след физическа атака срещу него и продължителни обиди от най-тежък характер. За мен, тук границата е премината.”

Джеръми удари Тайсън в лицето, след като му е крещял 20 минути в хотел в Нюкасъл заради това, че кухнята на ресторанта на хотела е затворила и водещият е останал без вечеря след тежък снимачен ден.

Таймън не е подал официално оплакване, но след като медиите научиха информацията, Кларксън докладва за инцидента на шефовете си, които го отстраниха от ефир, а последните три епизода на настоящия сезон на шоуто бяха отложени.

Преди няколко дни ВВС направи опит да върне предаването в ефир, но другите двама водещи Джеймс Мей и Ричард Хамънд отказаха да довършат снимките на трите свалени епизоди.

Лорд Хол заяви, че решението за уволнението на Кларксън е било „тежко” и прогнозира, че то ще „раздели” обществото.

Докато течеше разследването на ВВС и лорд Хол проучваше инцидента феновете на Кларксън събраха 1 милион подписа за оставането му в шоуто.

ВВС2 пусна документален филм на мястото на Top Gear в неделя следобед, но отчете спад на гледаемостта с 4 милиона зрители.

Часове след решението на ВВС друг от водещите на Top Gear Джеймс Мей намекна, че може да не остане в предаването.

„Сигурен съм, че шоуто ще продължи по някакъв начин – обясни Мей, но отказа да даде конкретен отговор дали той остава в него. – Не искам да говоря твърде много по въпроса. Мисля, че ние тримата вървим в пакет, това се получава по някакви много сложни причини, но много хора не разбират това. Ще се наложи много внимателно обмисляне.”

Мей допълни, че не знае кой би могъл да замести Кларксън, както и че няма предпочитания за наследника на Джеръми.

Другият водещ Ричард Хамънд публикува следното в Twitter: „И тримата сме идиоти, всеки по свой начин, но беше невероятно изживяване”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията