Домакини на състезанията от Световното първенство ще бъдат градовете Вейл и Ейвън, както ски центърът Бийвър Крийк.

Кой печели от световното първенство?

Градовете около долината Вейл ускоряват строителните проекти

Sportinglife
Sportinglife 12:35 ч., 04 Дек 2014
0
540
Getty Images

Градовете около долината Вейл в САЩ ускоряват строителните проекти в очакване на „Супер Боул” на алпийските ски, както в района наричат предстоящото световно първенство по ски.

То ще се проведе през февруари 2015 г.

В домакинството на долината няма нищо изненадващо, но в района все още има твърде много работа за вършене.

„От провеждането на първото световно първенство през 1931 г. до този момент само 23-и ски центъра в целия свят са имали възможността да бъдат домакини на тази проява”, припомня говорителят на фондацията Вейл Вали Джон Дейкин. „Това ще бъде третото ни домакинство”.

Тази безпрецедентна възможност за района означава инвестиции в инфраструктура, технологии и услуги.

Надеждата е че те няма да подпомогнат единствено провеждането на състезанията, но и цялостното развитие на областта за години напред.

Домакини на състезанията от Световното първенство ще бъдат градовете Вейл и Ейвън, както ски центърът Бийвър Крийк.

Повечето прояви ще бъдат проведени на съществуващи трасета в Бийвър Крийк. Новопостроеният „Red Tail Finish Stadium” събира 10 000 зрители, които ще имат поглед и към двете трасета, които ще се използват.

Началникът на икономическия отдел на Ейвън – Сюзън Феъруедър споделя, че градът е похарчил 7,1 милиона за нови строителни проекти, включително и 1,9 милиона долара за изграждането на нов мол – „Main Street Mall” и 3,7 милиона долара за изграждането на нов павилион на брега на Нотингам Лейк.

Очаква се в града да отседнат поне 6000 души, които ще присъстват на световното първенство.

„Строителството продължава, имаме големи проекти за довършване, но очакваме много чужденци да посетят града през следващата година”, обяснява Феъруедър.

Говорителят на фондацията Вейл Вали Джон Дайкин казва, че освен строителните проекти е направено много и по отношение на технологиите, особено в сравнение с предишните два пъти когато районът бе домакин на подобен форум – през 1989 и 1999 г.

„За да помогнем на света да види развитието на събитията онлайн беше необходимо сериозно подобрение на клетъчните услуги, както и нов предавателен център”, обяснява той. И допълва че завършения вече проект ще помогне за подобряване на комуникациите между Вейл и Бийвър Крийк.

„След това запазваме цялата инфраструктура. Така че ако дойдете да карате ски на 17 февруари 2015 г. в Бийвър Крийк ще намерите същите мобилни услуги, каквито са били две седмици преди това по време на Световното първенство. Това ще бъде само част от наследството на това първенство и приносът му за региона”, допълва Дайкин.

Всъщност по време на надпреварата през февруари Ейвън ще служи като транспортен център и следсъстезателна транзитна зона с дневни фестивали и прояви. Организаторите предпочетоха Вейл като център на купона, защото градът ще е домакин на церемонията по откриването и вечерните церемонии по награждаването на победителите.

И ако билетите за Олимпийските игри достигат цена от хиляда долара, Дайкин казва, че световното първенство всъщност е напълно безплатно.

„Безплатни състезания, безплатен транспорт, безплатни нощни концерти, безплатни фойерверки, има доста събития, които са безплатни. Защото ще бъде невероятно просто да дойдете и да карате ски във Вейл или Бийвър Крийк”.

Факт

Да се намери хотелска стая по време на първенството ще бъде наистина трудно.

И докато Дайкин се надява на присъствието на местните, Сюзън Феъруедър признава, че да се намери хотелска стая по време на първенството ще бъде наистина трудно.

„Всичко вече е резервирано и това е просто невероятно. Резервациите надхвърлиха средните, очакваме всичко да бъде заето на 100%”, обясни тя.

Ръководителят на полетите на летище „Eagle County” Грег Филипс очаква умерено покачване на пътническия трафик преди и по време на шампионата. Възможно е също да има увеличение на броя на частните самолети, които по това време кацат на летището.

„Ще бъде наистина натоварено”, казва Филипс. „Опитваме са да следим процеса чрез предварително направените резервации и да планираме всичко. Към момента няма голям интерес, но все още е твърде рано”.

Тестът за Бийвър Крийк ще е на 5 декември със спускането при мъжете, което е част от световната купа.

Световното първенство пък се открива на 2 февруари с тренировката за спускането при жените и церемонията по откриването във Вейл.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията