Серхио Агуеро

Манчестър Сити възкреси сезона във Висшата лига

Акцентите във Висшата лига на Англия след последните два кръга според „Евроспорт“

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 05 Дек 2014
0
469
Getty Images

До края на сезона във Висшата лига има много време. Наистина много време.

Преди две седмици, след изиграването на 12-ия кръг всички се надпреварваха да повтарят, че Челси са неудържими, непобедими и ще станат шампиони титлата рано-рано, без да допуснат нито една загуба в първенството.

Един букмейкър дори изплати залозите за шампионска титла на сините. Сезон 2014-2015 бе погребан официално: няма грам интрига, момчета, давайте нататък.

Оттогава не измина кой знае колко време, но нещата вече далеч не изглеждат толкова ясни. Челси продължава напред без загуба, но Ман Сити най-после набра скорост. Все едно някой вдъхна нова доза живот на надпреварата, използвайки дефибрилатор.

Настоящият първенец на Англия едва ли ще загуби точки в близките седмици, стига Серхио Агуеро да е в строя. Тимът на Моуриньо не е попаднал в някаква сериозна дупка, но изглежда, че на лондончани ще им се наложи да продължават да натискат максимално педала на газта, ако искат да поддържат дистанцията от Сити.

Времето на Острова може да е мразовито, но пък градусът на напрежението в първенството започва да се покачва.

Алексис Санчес е гений, но това не е най-ценното му качество

Тридесетият президент на САЩ Калвин Кулидж веднъж отбелязал: „На този свят няма нищо по-обичайно от талантливите неуспели хора“.

Арсенал и Сити са твърде зависими от Алексис и Кун

Любопитна статистика за представянето на Челси, Ман Сити и Арсенал публикува „Дейли Мейл“. Цифрите сочат, че докато южноамериканските перли Серхио Агуеро и Алексис Санчес блестят от началото на сезона, отборите им са прекалено зависими от тях. Същото обаче не може да се каже за Диего Коща и Челси.

Санчес е отбелязал 41% от попаденията на Арсенал във Висшата лига. Без неговите голове и асистенции Топчиите щяха да имат с 9 т. по-малко и щяха да заемат 14-о място в таблицата, участвайки в битката за оцеляване (в момента Арсенал е шести, на 2 т. от зона „Шампионска лига).

Агуеро пък е автор на 45% от головете на Гражданите в първенството. Без решаващия му принос Сити също щеше да има 9 т. по-малко и вместо да държи лидера Челси под напрежение, щеше да заема едва осмо място (сега небесносините са втори, на 6 т. от водача).

Диего Коща е отбелязал 11 гола в лигата досега, но Челси не е толкова зависим от изявите му пред противниковата врата. Без неговите попадения и асистенции Челси щеше да има с 5 т. по-малко, но пак щеше да е първи в класирането.

Да притежаваш невероятни способности, само по себе си не означава нищо. За да успееш, са нужни воля и отдаденост.

Асът на Арсенал Алексис Санчес в никакъв случай не страда от недостиг на тези качества. В един доста скучен мач срещу Саутхемптън чилиецът беше може би единственият футболист, отнесъл се към двубоя като към онова голямо предизвикателство, което той по принцип трябваше да бъде.

Усилията му бяха възнаградени, когато топката се озова в краката му пред опразнената врата в самия край на срещата и това бе напълно справедливо.

Серхио Агуеро гони Кристиано Роналдо по петите

Наскоро излязохме с твърдението, че голаджията на Ман Сити е в топ 3 на най-добрите футболисти в света. Сега твърдим, че в настоящата си форма той е по-добър от Лео Меси.

Статистиката е красноречива: Агуеро има 19 гола в 21 срещи от началото на сезона. Двете му попадения и асистенцията срещу Съндърланд в сряда бяха изключителни.

Само Кристиано Роналдо изглежда способен на нещо повече. Но може би е само въпрос на време Кун да го настигне...

Ливърпул трябва да привлече Виктор Валдес на всяка цена

Спор? Какъв спор? Няма никакъв спор – присъдата е изнесена.

Вече е напълно ясно, че Симон Миньоле не е достатъчно добър, за да пази в отбор с амбиции за класиране в челната четворка. Нерешителността на белгиеца сякаш зарази цялата отбрана и Ливърпул губи точки заради своя вратар.

Обикновено водещите отбори разчитат футболистите им да им печелят точки с индивидуалното си майсторство, докато Миньоле до момента прави точно обратното. Срещу Лестър той допусна нова грешка, заради която Лисиците откриха резултата.

Решението на червените да продължат да се доверяват на белгиеца става още по-необяснимо, като се има предвид, че те могат лесно да му вземат заместник без трансферна сума. Виктор Валдес би паснал отлично на стила на Ливърпул и освен това би вдъхнал на съотборниците си сигурност, каквато определено им липсва от началото на сезон.

Манчестър Юн започва да изглежда застрашително

Саутхемптън стартира отлично сезона. Светците са трети в класирането. Само на една точка от тях обаче е Манчестър Юнайтед, който според мнозина е в период на сериозна трансформация.

Истината е, че Червените дяволи започват да изглеждат все по-застрашително за конкурентите си. Тимът на Ван Гал може и да не игра особено убедително срещу Стоук Сити, но спечели трите точки.

Това да ви напомня на нещо? Точно така, на Юнайтед под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

Ясно е, че само малко чудо може да помогне на манчестърци да станат шампиони още този сезон. По всичко личи обаче, че Червените дяволи са напълно способни да завършат първенството в четворката и да се върнат в Шампионската лига.

При това досега Юнайтед имаше доста проблеми с контузени играчи. Ван Гал заложи солидни основи за идната надпревара, когато Червените дяволи по всяка вероятност ще са един от претендентите за върха.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията