Внимавайте за тях! Вече са национали

Най-горещите млади таланти, които са част от първите тимове на страните си

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 08:30 ч., 30 Март 2015
0
1835
Getty Images

Те са млади лъвчета – на възраст до 23 години, и считани за най-талантливите в световния футбол. Това, което ги обединява е, че вече са национали на страните си в първите отбори.

Този уикенд някои от тях играха за родината си, други засега ще са само част от тимовете.

Но скоро ще чуете за тях, освен, ако вече не сте забелязали таланта им.

А той е очевиден.

Енес Юнал, 17 години – Турция и Бурсаспор

Сензационно включен в отбора от Фатих Терим, след като дори не е започвал като титуляр мач от първенството за Бурса.

Но централният нападател впечатли с мачовете си за националния до 17 и 19 г., а потенциалът му е огромен. Счупи рекордите във всички младежки формации на страната, а и в дублиращите групи на клубно ниво. Играе с двата крака и е виждан от Терим като следващия Хакан Шукур.

Хакан Чалханоглу, 21 г. – Турция и Леверкузен

Може да сте го запомнили с изпусната дузпа в реванша срещу Атлетико, струвала отпадането на тима му от Шампионската лига. Но той вкара страхотен победен гол в първия мач, а и като цяло сезонът му е брилянтен.

Елегантен полузащитник, вкарва голове, асистира и... естествено го иска Байерн. Като всеки диамант на Бундеслигата.

Данило, 23 г. – Бразилия и Порто

Дани Алвеш сам го сочи за негов наследник на поста десен бранител в националния.

Иска го Реал, иска го Барса, иска го Челси... Порто ще вземе големи пари за него, а той е невероятно силен физически, отличен в атака, с пас и центриране за милиони, чист в единоборствата и лидер – капитан на отбора вече. С други думи – поредният изумителен краен бранител, made in Бразилия.

Ален Халилович, 18 г. – Хърватия и Барселона В

В Ел Класико в неделя видяхме страхотни хърватски плеймейкъри от двете страни – Ракитич срещу Модрич. Но, почакайте – идва следващият, а самите те твърдят, че той е по-доб ър!

Ален е крехко момче от академията на Барса, където вече играе за В отбора. Дебютира в контрола срещу Меси и Аржентина през ноември, а Лео го нарича „изключителен талант”.

Силван Видмер, 22 г. – Швейцария и Удинезе

Страхотен десен бранител, вече част от първия тим на Швейцария, но ще почака за титулярно място – Щефан Лихщайнер е окупирал поста. Не за дълго...

Висшата лига го следи, защото е еднакво добър в атака и отбрана. В Удинезе дори изигра два мача като десен външен полузащитник, при това никак нелошо.

Александър Лаказет, 23 г. – Франция и Лион

Вкарва с лекота, водещ голмайстор на френската лига във втори пореден сезон. Още няма гол за националния, където е резерва на Карим Бензема. Движи се много, стреля от всякакви позиции и поразява целта доста често. Идеален заместник на Бензема и Оливие Жиру, а нищо чудно и да започне да ги измества от състава.

Яник Ферейра Караско, 21 г. – Белгия и Монако

Екстравагантен, различен, талантлив – още един от невероятното поколение надарени белгийски младоци. Движението и дрибълът му са неразгадаеми за съперниците и селекционерът Марк Вилмотс побърза да го привика в първия тим.

Дейви Клаасен, 22 г. – Холандия и Аякс

Пълноправен национал, след като впечатли през сезона в ролята на атакуващ полузащитник. Страхотен поглед върху играта, скрити пасове, както и завършващи удари – това е характеристиката му. Откритие на треньора на Аякс Франк де Бур и се очаква да тръгне с него, накъдето поеме специалистът. А и към двамата има сериозен интерес от Англия.

Хавард Нилсен, 21 г. – Норвегия и Брауншвайг

Всички погледи са към 16-годишното чудо Мартин Йодегоор, но... почакайте. Нилсен вече е най-влиятелният играч в първия тим, въпреки че има едва четири мача за Норвегия. Нападател, който обаче може и да организира играта с чудесния си ляв крак, обект на интерес от Тотнъм и Арсенал.

Рафаел Боре, 19 г. – Колумбия и Депортиво (Кали)

Вече е част от първия тим на страната, след като впечатли на първенството на Южна Америка до 20 години. След паузата в колумбийското първенство вкара 6 пъти в четири мача, а темпераментът и талантът му преливат от рамките на Депортиво – чака го трансфер в Европа. Директен, бърз и смъртоносен пред гола.

Джонатан Родригес, 21 г. – Уругвай и Бенфика

Бенфика го взе от Пенярол за В отбора си, но само за две седмици се видя – неговото място е сред състава от първия тим. Класически урутвайски нападател – много емоции, страст, битка и качество. Извикаха го в националния, където се надява да е и за Копа Америка през лятото.

Юрген Дам, 21 г. – Мексико и Пачука

Роден в Мексико, но с немски корени и паспор, дясното крило е странна птица. Обикновено мексиканските флангови футболисти са дребни и бързи. Този е едър и мощен, като... германец.

Вече е в първия тим на страната, твърд титуляр в клуба си Пачука и жаден за изява на най-голямата сцена.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията