Феновете искат ЦСКА и Левски. Но защо?

Позитивът е, че бизнесът би влязъл в клубовете без Томов и Батков в тях. Рисковете...?

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 13:40 ч., 30 Март 2015
0
674
Lap.bg

Феновете на ЦСКА последваха тези на Левски и поискаха акциите от човека, начело на клуба. Разликата е, че декларацията на „червените” е подкрепена от кажи-речи всички фракции на агитката, а искането на „сините” дойде от Тръст „Синя България”, който представлява Националния фенклуб и още няколко запалянковски групи.

И в двата случая не можем да говорим за всички фенове на двата гранда, но имаме впечатляващо представителна извадка.

Ясно е, че феновете не искат да управляват. Не е това причината да искат акциите. Те могат да са проводник да влезе в клуба човек (или хора), които имат сериозни намерения и финансови възможности.

Също така е доказано и ясно, че такива хора няма да поискат да имат общо с ЦСКА и Левски, докато там са Александър Томов и Тодор Батков.

Босът на „червените” може да ни обяснява до утре сутрин, че господата Инджов и Манджуков са се отдръпнали от ръководството по директива, но – истината е, че с Томов трудно се прави сериозен разговор и доверието е много неустойчива величина, когато имаш общо с този човек.

Просто такава му е репутацията, не се знае кога казва истината, и кога не.

Тодор Батков не желае да дава управлението на друг, а и в това има много логика. Той назова с имената им хората, които искаха да влязат в Левски преди година. И удържа на натиска тогава. Сега отново удържа, поне засега.

Проблемът е, че с Томов и Батков прогрес няма да има. Нови хора с нови идеи и свежи пари – също.

Но пък от друга страна, трябва много да се внимава какво си пожелаваш... Казано условно.

Защото ако в ЦСКА се появи нов „Титан” с методите на зле организиран хаос, с които управляваха клуба близо 4 години?

Или в Левски, защото и там не са застраховани от това. Двата клуба са най-апетитната хапка в България и желаещи да ги яхнат няма да липсват. Същевременно, ако това са добри мениджъри с успешен бизнес и амбиция да успеят – добре дошли.

Но при всички положения те трябва да имат чист старт.

Откъм дългове и стари финансови рани това е невъзможно. Но поне да е чист от личностите, които явно нямат нито ресурс, нито нови виждания как клубовете им да са конкурентни. И на терена, и извън него.

Феновете, подготвили и подписали исканията към Томов и Батков, трябва добре да премислят ходовете си. Нека подберат и хората, с които общуват, към които се обръщат и в които виждат евентуални бъдещи босове на клуба.

Защото „Титаник” е потънал от един удар, но ЦСКА и Левски се блъскат в айсберги вече 20 години, а последните 5 са направо удар след удар.

И всеки следващ неуспешен ход може да закотви любимите отбори на почти цяла България на дъното. Оттам вече спасението може да е мисия невъзможна.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията