За два дни Камата показа, че за България по-голям от него няма

Стоичков доказа, че е достоен за президент

Джони Кейджов
Джони Кейджов 13:40 ч., 31 Март 2015
0
1568
Lap.bg

Христо Стоичков избяга от българския футбол. Най-святото чедо на родината предпочита да седи в Маями и да коментира мачове за американския канал Юнивижън. Блудният син е далеч.

За два дни Стоичков се завърна в България, за да усети народната любов. 

В понеделник кавалерът на „Златната топка“ отиде за първия мач на „Каменица Фенкупа“. Вкара два гола, асистира за един. Пряко предаване по телевизията, прегръдки с Димитър Пенев и Йордан Лечков.

Това бе само началото.

Във вторник ЦСКА посрещна най-големия си син на „Българска армия“. През ноември Стоичков даде обещание да връчи на музея „Златната топка“ и „Златната обувка“, с която стана голмайстор №1 на Европа с ЦСКА.

Толкова камери не би имало и на посещение на Бойко Борисов в който и да е музей. Стоичков разписа десетки книги от своя албум, раздаде автографи. Дори се учуди как някои фенове пазят фланелки от неговото време в ЦСКА. Чупа се скандирания „Ицо, Ицо“ на „Армията“.

Колко жалко!

В деня, в който най-големият български футболист дари най-ценните си трофеи на музея, ЦСКА е в положение на партер.

Дори обичащият безкрайно много камери Александър Томов не се появи на стадиона. Смени го новото чедо в управата Ивайло Манджуков.

Бързо се „лепна“ до Камата, вероятно ще разчита на помощ. Години наред ръководители в ЦСКА търсят Стоичков. Най-вече за една снимка пред медиите. Но когато Стоичков си търси парите от трансфера на Ивайло Чочев, става лош.

Извинявайте, управляващи в ЦСКА! Стоичков е икона не на бюрократи, а на клуба. Затова дипломатично казва, че не се интересува от събитията и живее далече. Ако не са забелязали силните фигури в ЦСКА, тези думи са дипломация, за да не каже истината.

Стоичков се завърна като президент на ЦСКА, на България. Но за разлика от останалите не поиска нищо. Радваше се на вниманието на стари и млади. Тръгва си за Маями и пак ще следи какво ще става в ЦСКА. Не чака пари, просто му е болно за мястото, където е израснал.

Мнозина се опитват да го очернят, но Стоичков е куче от вълча порода. Не се интересува от задкулисие, не търси политически облаги. Той просто поиска да зарадва феновете. В понеделник – футболистите, които се борят за фенкупата и гостуване в Барселона. Във вторник – всички фенове на ЦСКА, които в негово лице виждат лъча на надежда.

Уви, в сряда сутрин Стоичков заминава за Маями и билет за връщане няма. Управляващи в държавата и в ЦСКА не искат неудобни. Но пък така Юнивижън има своето звездно лице. Ако някой ден Христо Стоичков се кандидатира за президент на България, кой би му се противопоставил?

Обичан и мразен, той е най-голямото лице на страната ни в света.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията