Олимпиада на живо

Започна продажбата на билети за Рио 2016

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 02 Апр 2015
0
1356

Малко по-малко от 500 дни преди началото на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро започна продажбата на билетите за отделните състезания. Близо 7,5 милиона входни талони ще бъдат предоставени на феновете като 70 процента от тях са запазени за бразилци.

Все още в продажба не са пуснати билетите за олимпийския футболен турнир.

Причината е, че властите в един от шестте града предвиден за домакин на проявата – Сао Паоло и организаторите все още не могат да постигнат съгласие кой да поеме разходите по ремонтните дейности за надпреварата.

Собственикът на стадиона - футболен клуб Коринтианс е категоричен, че няма да отделя пари за реновиране на съоръжението.

Местните власти пък се оправдават, че твърде късно са получили списъка с изискванията и не са имали време да планират разходите. От МОК и ФИФА са категорични, че не работят върху план Б.

Затова продажбата на билети за турнира ще почака. За останалите състезания обаче феновете имат около месец, за да решат какво искат да гледат. След това те трябва да направят своите заявки в националните олимпийски комитети, а през юни ще бъде определено кой от заявилите интерес към билетите ще получи такива. Предвидено е и второ раздаване на билети към края на годината.

Най-скъпите билети по традиция са тези за откриването. Останалите обаче са в пъти по-евтини от тези за игрите в Лондон. Местните фенове ще могат да се възползват от още две привилегии – студенти, пенсионери и хора с физически увреждания ще плащат само половината от цената. Освен това билетът ще може да бъде платен на три равни месечни вноски.

Големият проблем според Блумбърг пък е решението на кмета на Рио де Жанейро Едуардо Паес да даде 1,2 милиона от билетите на местни ученици.

Обещанието е дадено като отговор на критиките, че олимпиадата е проява за по-платежоспособната част от населението на страната. От екипа му обаче все още не са предоставили информация за това за кои състезания ще бъдат билетите.

„Все още очакваме тези данни”, обяви говорител на организационния комитет за игрите. Според някои от членовете му обаче няма начинЕдуардо Паес да получи възможност да раздаде толкова голям брой билети. Въпросът предстои да бъде разрешен, но все още неясно кога.

Още преди игрите

Организаторите очакват спокойни игри

Въпреки проблемите с продажбата на билети, организаторите на игрите в Рио де Жанейро очакват те да са „спокойни, чисти и забавни”. „Ще направим това, което е необходимо, но не повече. Целта ни е да покажем, че всеки град може да организира олимпиада без излишно харчене на средства. А чисти означава преди всичко етични”, обясниха домакините.

„Началото на този проект бе сложено още по време на Панамериканските игри през 2007 г.”, обясниха те. Повече средства са похарчени единствено за олимпийското село. Останалите обекти са просто реновирани, а необходимите пари са пренасочени към инфраструктурни проекти. „Показателен е фактът, че по време на протестите срещу правителството на Дилма Русев никъде не видяхме плакати – Не на игрите”, коментираха още домакините.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията