Сър Алекс: Неймар може да се мери с Меси и Роналдо

Шотландецът обаче подчерта, че е необходимо време

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 03 Апр 2015
0
452
GETTY IMAGES

Като мениджър, който е развил не един и двама млади таланти до световни суперзвезди, Сър Алекс Фъргюсън има набито око.

Легендарният шотландец смята, че Неймар притежава нужните качества да се развие до класата на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Но Фърги предупрежадава бразилеца, че все още е далеч от подобни висини.

"Винаги се поглежда към клубове като Байерн Мюнхен, Барселона, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед да произведат такива играчи", отговаря Сър Алекс на въпрос има ли претендент да свали от върха Роналдо и Меси.

"Но, ако трябва да бъда честен, не виждам такъв в момента. Неймар получава голямо внимание заради потенциала, с който разполага, но при него тепърва предстои да видим докъде ще стигне."

"Определено, повечето от хората, с които разговарям за него, се изказват с комплименти. Така беше и с Андерсон, когато беше в Юнайтед и ми разказваше за сънародника си. Така че се надявам той да е следващият, който може да тръгне по стъпките на Меси и Роналдо."

Алекс Фъргюсън се изказа ласкаво и за наставника на Реал Мадрид карло Анчелоти.

Шотландецът бил много впечатлен от факта, че италианецът е знаел, че синът му Дарън е бил уволнен от Питърбо през февруари.

"Карло е страхотен човек. Бях на мача Реал - Шалке и той беше фантастичен. Поговорихме и знаеше за Дарън, че вече не е треньор на Питърбро.

Каза ми: "Защо не дойде да прекара няколко дни в Реал и да се запознае с тренировъчния процес в клуба? Това ще му бъде от полза и ще е добре за него."

"Той беше фантастичен. Не мога да кажа достатъчно за него. Той е топ личност - фантастичен човек и страхотен треньор."

"Карло е един от най-добрите треньори в занаята и един от най-големите ми опоненти, така че не се притеснявам изобщо за неговото бъдеще. Това е сигурно", завърши Сър Алекс.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията