Серина след титлата в Маями: Остарявам, но и ставам все по-силна

Уилямс размаза Карла Суарес Наваро с 6:2, 6:0 за 56 минути

Sportinglife
Sportinglife 06:45 ч., 05 Апр 2015
0
715
Getty Images

„Остарявам, но и ставам все по-силна”, с усмивка заяви Серина Уилямс след като размаза с 6:2, 6:0 Карла Суарес Наваро за третата си поредна и общо осма титла от турнира в Маями. Едва ли сред тенис феновете е имало много оптимисти за шансовете на испанката, която нямаше дори спечелен сет в четирите си досегашни мача срещу шампионката. Но дори на фона на тази статистика, световната №1 триумфира твърде лесно за 56 минути, за които наниза 27 уинъра или почти по уинър на всеки две минути.

В добавка, Серина заби 7 аса и спечели 95% от точките си при първи сервис и отрази единствения брейкпойнт за съперничката в началото на втория сет. С трофея от Маями, Уилямс се превърна в четвъртия член на изключително елитния клуб от тенисистки, които са печелили осем или повече титли от един и същ турнир. В него са още Крис Евърт, Мартина Навратилова и Щефи Граф.

Суарес Наваро започна двубоя с доста вариативност в играта си и поне привидно поддържаше баланса на корта до 2:2 в откриващия сет. Нататък обаче, Серина показа легендарния си арсенал от безмилостни удари и изтръгна следващите десет гейма до победата. В тях американката даде едва 14 точки на своята съперничка, от които само пет за целия втори сет.

На церемонията по награждаването, Уилямс засипа с похвали Суарес Наваро: „Поздравления за Карла, тя заслужи тези две изумителни седмици. Това е само началото на един страхотен сезон за нея и съм много горда от това, което тя постигна, защото двете се разбираме отлично и винаги се радвам на успехите й.

Искам да посветя тази титла на моят баща, който не е на трибуните днес и ми липсва. Татко, надявам се да гледаш, обичам те! Тази титла е за теб!”

Серина остава непобедена през 2015-а с 21 поредни победи, което е третата най-дълга победна серия в кариерата й след 35-те успеха през 2013-а и 25-те през 2014-а. Освен световна №1, от другата седмица, Уилямс ще оглави и годишната ранглиста, докато Суарес Наваро ще дебютира в Топ 10 при жените.

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията