Роналдо надмина дори себе си

За първи път Кристиано вкара пет гола, направи хеттрик за осем минути

Sportinglife
Sportinglife 15:55 ч., 05 Апр 2015
0
1337

За първи път в кариерата си Кристиано Роналдо вкара пет гола в един мач. От толкова много рекорди може би само този му липсваше. А благодарение на попаденията Реал разгроми Гранада с 9:1 в испанската Примера. Разликата с Барселона стана една точка, но довечера каталунците гостуват на Селта.

Мнозина казваха, че след церемонията за „Златната топка” Роналдо е заспал зимен сън. За неговите стандарти това вероятно е факт. Не беше вкарвал хеттрик от декември. Трите гола в един мач бяха за 24-и път в кариерата на португалеца.

Атлетико не се отказва от битката

Шампионът на Испания Атлетико продължи да държи изкъсо лидерите Барселона и Реал. Тимът на Дигео Симеоне спечели с 2:0 като гост на Кордоба. Още през първото полувреме головете вкараха Антоан Гризман и Саул Нигес. До края на мача всичко бе протоколно.

Севиля също е в битката за Шампионската лига, след като в 23-и пореден мач не загуби у дома. Отборът спечели с 2:0 срещу Атлетик, който спря серия от шест поредин победи.

Леванте отнесе с 4:1 като гост Алмерия, а Малага и Реал Сосиедад направиха миролюбиво 1:1.

В класирането на Примера Барселона има 68 точки, Реал е с 67, Атлетико има 62. Следват Валенсия с 60 и Севиля с 58.

А времето от осем минути, в които ги вкара, е рекорд в историята на испанското първенство. Гранада определено е любим съперник за Кристиано. В осем мача срещу малкия испански тим Роналдо вече вкара 15 гола.

Сравненията продължиха с Радамел Фалкао, който обаче издържа на португалската конкуренция. Докато играеше за Атлетико колумбиецът вкара 4 гола за 20 минути в един мач. Сега четири от попаденията на Роналдо паднаха за 24 минути.

Поне преди по-късния мач Селта – Барселона звездата на Реал води в листата на голмайсторите. Роналдо вече има 36 гола, а големият му конкурент Лионел Меси е с 32. Само за статистиката – Карлос Бака от Севиля има 17, с колкото се гордее и бразилецът Неймар от Барса.

Да отдадем заслужено и на останалите голмайстори в Реал. Срещу Гранада два пъти се разписа Карим Бензема, а резултатът откри Гарет Бейл. В помощ за „кралете” се оказа и Диего Майнс, който заби в собствената мрежа. А Икер Касияс трябваше веднъж да пусне топката зад себе си – Роберт Ибанес бе точен за Гранада.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията