Мария Шарапова: Изпитвам огромно уважение към Григор

Звездната двойка на тениса се готви за един от любимите си турнири

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 08 Дек 2014
0
518
Facebook.com

Миналата година Григор Димитров и Мария Шарапова решиха да пристигнат в Бризбейн в първия ден от Коледа, а рускинята отвори подаръка си в самолета.

"Със сигурност не съжаляваме за решението си", сподели тогава Шарапова, която не крие, че австралийският град е един от любимите ѝ.

Димитров и Шарапова отново ще започнат сезона с участие в Brisbane International, а Herald Sun посвети материал на звездната тенис двойка.

Нейният приятел Григор Димитров иска отново да види новогодишните фойерверки над реката и да осъществи целта си - да спечели титлата в Бризбейн един ден.

Бляскавата двойка на тениса се завръща в града за турнира, който ще се проведе в периода 4-11 януари на кортовете в Queensland Tennis Centre.

В спорт, в който любовните връзки между играчите често се разбиват в скалите на кариерните амбиции, нещата между Григор и Мария изглеждат доста добре. Двамата се радваха на чудесно представяне през 2014 г., през която Шарапова спечели Ролан Гарос, а Димитров проби до топ 10 и спечели три титли от тура.

През 2013 г. те пристигнаха от Съединените щати точно на Коледа и дадоха да се разбере, че не съжаляват за саможертвата.

Шарапова изпитваше проблеми с рамото и загуби на полуфиналите от Серина Уилямс. След разочарованието на Australian Open, тя спечели Ролан Гарос за втора поредна година.

Димитров започна годината като №24 в света, но победи над Стан Вавринка, Анди Мъри на два пъти и Томаш Бердих го вкараха за кратко в челната десетка.

"Обожавам лежерната атмосфера на Бризбейн. В Австралия е лято и повечето от хората почиват. Всички са в летни дрехи и добро настроение. Приятно е да се разхождаш в центъра или по реката, или пък да седнеш в някое кафене. В Бризбейн има от всичко по много", казва рускинята.

"Pat Rafter Arena е много уютен. Феновете са прекрасни, а организаторите дават всичко от себе си, за да се чувстваме добре", твърди Шарапова, която дипломатично избягва въпросите за личния си живот.

Мария обаче разкрива, че е много щастлива от факта, че любимият ѝ човек разбира точно как се чувства заради всичките ангажименти в тура и постоянното пътуване.

"Това е част от живота ми, която искам да запазя за себе си. Важно е да съхраниш част от личното си пространство, защото животът на известните спортисти е изложен на показ пред всички", обяснява Мария.

"Изпитвам огромно уважение към него като човек и е хубаво да сме ежедневно заедно без да мислим за това, което правим като професионалисти и да имаме други интереси. Ако си щастлив и един човек ти носи щастие, трябва да го цениш колкото се може повече", добави тя.

Бризбейн е един от 11-те турнира през 2014 г., който събра звездната двойка на едно и също място по едно и също време.

Насърчаван от австралийския специалист Роджър Рашийд, Димитров се превръща във все по-съществен фактор в ATP тура, след като стигна до полуфиналите на Уимбълдън, детронирайки по пътя си шампиона от 2013 г. Анди Мъри.

По-рано през сезона българинът се оказа твърде силен за Милош Раонич в Мелбърн, където загуби от Рафаел Надал на четвъртфиналите в епична битка.

"Ще участвам в Бризбейн за трети път и винаги се радвам да идвам тук, защото това е един от турнирите, в които осъществих един от първите си пробиви на голямата сцена", каза Григор, който през 2014 г. достигна до финала на Brisbane International.

"Харесвам града особено по това време на годината с всички тези фойерверки и празнуващи хора. Турнирът е страхотно начало на сезона. Има много публика, а кортовете са супер. Феновете оценяват хубавия тенис. Обичам тази надпревара и определено искам да спечеля титлата един ден, а защо това да не е през 2015 г?", завърши оптимистично българинът."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията