Бентеке с хеттрик за Астън Вила в „Мисия оцеляване”

Белгиецът спаси Вила за домакинско 3:3 срещу Куинс Парк Рейнджърс

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 08 Апр 2015
0
326
Getty Images

Заради такива мачове телевизионните права на Висшата лига струват милиарди!

Астън Вила на Стилиян Петров изпълни частично работата си в „Мисия оцеляване” и завърши 3:3 у дома срещу Куинс Парк Рейнджърс.

Двубоят беше изтеглен по-рано, заради участието на бирмингамския тим е полуфиналите за Купата на Англия на „Уембли”, където ще срещне победителя от днешното преиграване между Блекбърн и Ливърпул.

На „Вила Парк” беше страшно.

Матю Филипс даде преднина за КПР в 7-ата минута. Борещите се за спасение са най-страшни – в събота същият тим срази Уест Бромич с 3:1 като гост.

Но Астън Вила също е замесен в борбата, а има супернападател като Кристиян Бентеке – в 10-ата минута той изравни. В 33-ата след солова атака белгиецът направи 2:2. В името на атракцията второто полувреме представи още два гола.

Клинт Хил изравни за КПР в 55-ата минута, а за ужас на „Вила Парк” Чарли Остин направи 3:2 за гостите в 78-ата минута.

Ако Астън Вила се спаси от изпадане, новият мениджър Тим Шердууд трябва да благодари най-много на Бентеке, който изравни в 83-ата минута.

В момента Вила е на 16-о място с 29 точки, а КПР е 18-и с 26. Когато Бентеке вкара третия гол, бившата звезда на домасините Стен Колимор скочи в журналистическата ложа и вдигна ръце към небето.

„Хубаво е да вкараш три гола, но е срамно, че не спечелихме този мач – каза Бентеке. – Бяхме по-добрият отбор. Изпаднали сме в ситуация, че всяка точка е от безценно значение. В Англия няма лесен мач. Ако продължи така да се борим, ще се спасим.”

Преди домакинството с КПР домакините загубиха два поредни двубоя – от Суонси и Манчестър Юнайтед.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията