Зинезин Зидан: В Реал се цени само Шампионската лига

Зизу може да наследи Анчелоти

Sportinglife
Sportinglife 14:25 ч., 09 Апр 2015
0
881
GETTY IMAGES

Френската легенда Зинедин Зидан е помощник на Карло Анчелоти в Реал. Според мнозина Зизу ще наследи италианеца, когато пътищата между треньор и клуб се разделят.

Голът на Зидан във финала през 2002 година срещу Байер бе избран за най-красив в историята на Шампионската лига. Пред официалния сайт на УЕФА легендарният техничар даде интервю за Реал и Кристиано Роналдо.

- Какво беше най-важното в Реал при спечелването на Шампионската лига миналия сезон?
- Съзнанието, че този клуб е призван да спечели всеки турнир, в който участва. Футболистите не оставиха съмнение, че са най-силният тим в Европа. Бяха по-добри във всички мачове.

- С вашия фамозен гол срещу Байер (Леверкузен) през 2002 година Реал спечели деветата купа на европейските шампиони. Мислил ли сте, че клубът ще чака 12 сезона, за да вземе десетата?
- Този факт показва колко е трудно да се спечели Шампионската лига. Не можеш да изиграеш три-четири мача и да вдигнеш трофея. Този формат на турнира изисква деветмесечна концентрация.

- Бихте ли описали вашия гол през 2002 година?
- Атаката започна с двоен пас. Сантяго Солари подаде на крилото, където беше Роберто Карлуш. Той центрира... Много е говорено за това центриране. Беше необикновено високо. Но ако беше перефектното центриране, вероятно аз нямаше да намеря толкова добре топката от въздуха. Просто се случи. И до ден днешен си спомням ситуацията и колко нетипично се получи. Наведох се много добре при изстрела. Веднъж в живота се вкарва такъв гол. Имах късмета да ми се случи във финала на Шампионската лига.

- Какво означава спечелването на турнира за Реал?
- Винаги е голямо напрежение в този клуб. От всички футболисти се иска на първо място да станат европейски шампиони.

- Всеки ден гледате Кристиано Роналдо на тренировка. Какво е специалното у него?
- Неговото непрекъснато желание да се развива ме впечатлява, но не ме изненадва. Дори когато спечели всички купи и вкара много голове, Кристиано продължава да иска да става по-добър. И това негово желание не е само в мачовете, а всеки ден на тренировките. Амбицията да бъде най-добрият го държи на върха.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията