„Незначителни подробности“

Пропиляната преднина от два гола в Севиля може да струва скъпо на Барса

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 12 Апр 2015
0
763

Битката за титлата в Примера дивисион продължава. В събота водачът Барселона докосваше победата в Севиля, след като поведе с 2:0 благодарение на прецизните изстрели на Лионел Меси и Неймар. Въпреки това каталунците някак успяха да пропилеят преднината и усилията си, позволявайки на домакините да грабнат едната точка и да увеличат шансовете на Реал за първото място.

Севиля няма загуба у дома вече повече от година и този мач бе едно от най-големите изпитания за Барса на финалната права. След първите 35 минути изглеждаше, че „синьо-червените“ ще превърнат това неприятно гостуване в лека разходка

Меси фалцово матира вратаря на домакините, след което Неймар сложи край на головата си суша с великолепно изпълнен фаул.

Програмата до края

БАРСЕЛОНА            РЕАЛ М
Валенсия (д)     32. кръг    Малага (д)
Еспаньол (г)     33. кръг    Селта (г)
Хетафе (д)       34. кръг    Алмерия (д)
Кордоба (г)     35. кръг    Севиля (г)
Реал Сос. (д)     36. кръг    Валенсия (д)
Атлетико М (г)     37. кръг    Еспаньол (г)
Депортиво (д)     38. кръг    Хетафе (д)

Но Луис Суарес прахоса три добри положения, Клаудио Браво не успя да отрази удара на Евер Банега, въпреки че докосна топката, а в края на двубоя Жерар Пике позволи на Хосе Антонио Рейес да му отнеме кълбото в центъра на игрището и мигове по-късно Кевин Гамейро изравни резултата.

Подобно капитулация в никакъв случай не говори за шампионски манталитет и треньорът на Барселона

Луис Енрике трябва да поеме отговорността за провала, тъй като смени впечатляващия Неймар, за да пусне Шави.

Каталунците може би наистина имаха нужда от полузащитника ветеран, способен да внесе спокойствие и да помогне на отбора си да задържа повече топката, но не и на мястото на бразилеца. С този ход на Енрике балансът на силите се промени. Севиля усети своя шанс и се възползва от него.

Неймар не бе никак доволен от решението на треньора си и ядосаните му жестове нямаше как да убегнат от вниманието на журналистите.

„Не ме интересуват такива незначителни подробности“, заяви Луис Енрике след мача. „Това е някаква мода, но е много глупаво. Мен ме интересува само отборът да побеждава“.

„Незначителните дребни подробности“ обаче често определят границата между успеха или провала

Каталунците имаха преднина от 4 т. преди кръга, а след него тя бе намалена наполовина. До края остават седем мача, а ако „синьо-червените“ и Реал завършат с равен актив, титлата ще замине за „Бернабеу“, тъй като „Белия балет“ има предимство в преките двубои.

Вярно е, че Барселона държи съдбата си в свои ръце, но на каталунците им предстоят трудни мачове с Еспаньол, настоящия първенец Атлетико и Валенсия.

„Все още сме първи и сме сигурни, че можем да играем по-добре“, добави треньорът на „синьо-червените“ след разочароващото равенство в Севиля.

Като цяло Барса не игра толкова зле, нито пък резултатът е чак толкова лош. Луис Енрике обаче трябва да бъде притеснен, че каталунците не успяха да довършат съперника от печеливша позиция

Ако това се превърне в тенденция в следващите мачове, „синьо-червените“ трудно ще стигнат до титлата. Шансовете на Реал да стане шампион никак не са за подценяване.

Източник: Goal.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията