Ювентус очаква „скучен мач” с Монако

Мартиал с повече шансове от Бербатов за титулярно място

Джони Кейджов
Джони Кейджов 08:10 ч., 14 Апр 2015
0
699
Getty Images

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че очаква скучен мач срещу Монако в първия четвъртфинал на Шампионската лига в Торино.

„Мен ме интересува да се класираме напред – заяви треньорът. –  Дори да победим с 1:0, ми е все едно. Много вероятно да отегчим публиката. Най-важното е да не допуснем гол на нашия стадион.”

Според Алегри Монако ще е съвсем различен съперник от Борусия (Дортмунд), който бе отстранен на осминафинала. 

В целия турнир досега френският тим допусна четири гола в осем мача. Три от тях получи от Арсенал на осминафинала.

„Монако е много по-различен съперник – каза Алегри. – Този тим не обича да атакува. Ако ние се втурнем безрасъдно, можем да им оставим пространства за контраатаки. Трябва ни търпение и интелигентност. Със сигурност няма да решим изхода от двубоя само в Торино. Според мен Монако заслужи да е на четвъртфинал. Не е случайно да елиминираш Бенфика и Зенит в групата, където да ти вкарат само веднъж. Във френското първенство Монако е получил само 22 гола в 32 кръга. Тези числа не са случайности.”

Андреа Пирло бе включен в групата на Ювентус, но не е сигурно дали ще играе. Заради мускулен проблем 35-годишният плеймейкър почива седем седмици. „Не е играл от 40 дни, на последната тренировка ще преценя дали да го използвам”, разясни Алегри.

Треньорът на Монако Леонардо Жардим каза, че Юве е по-силен съперник от отстранения вече Арсенал.

„Ние заслужихме да сме на четвъртфинал – отсече португалецът. – Имаме качества, имаме и шансове.”

Арсен Венгер, мениджърът на Арсенал, влезе във война на думи с Жардим и обвини отбора му за дефанзивната тактика. След победата с 2:0 в Княжеството, която не стигна, Венгер каза, че по-слабият отбор е минал напред. Двамата треньори не си стиснаха ръцете, както подобава джентълменството.

„Ювентус е фаворит заради качествата и опита си – каза Жардим. – Трябва да ги уважаваме, но и да се представим по начина, който можем. Знаем, че сме изправени пред велико предизвикателство. Карлос Тевес е голмайстор на италианското първенство, но Юве не е само Тевес. Нашият млад нападател Антони Мартиал се разви много през този сезон, но още не сте видяли най-доброто от него.”

Очаква се именно голмайсторът от последните мачове на тима Мартиал да бъде предпочетен пред Димитър Бербатов в стартовия състав.

Ювентус не се е класирал във финалната четворка на Шампионската лига от 2003 година, когато загуби с дузпи финала срещу Милан.

На следващия сезон на финал бе Монако, който бе разгромен с 0:3 от Порто.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията