Лионел Меси: Има и други неща освен футбола

Малкият Тиаго променил мирогледа на суперзвездата

Sportinglife
Sportinglife 13:15 ч., 14 Апр 2015
0
1424
GETTY IMAGES

Лионел Меси вярва, че е близо до най-добрата си форма след година като миналата, която не донесе много радост на аржентинеца и отбора на Барселона.

Четирикратният носител на Златната топка се представя забележително през първите месеци на 2015 г.

До момента той има 34 шампионатни гола в Примера, както и осем попадения в Шампионската лига. Това означава, че вече прехвърли рекорда си от миналия сезон.

В прав текст

"Всичко се промени. Сега вече имам една основна мисъл и тя е Тиаго преди всичко."

Лионел Меси даде обширно интервю за клубното списание на Барселона преди първия четвъртфинален двубой с Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

"Истината е, че започнах настоящата година по доста по-различен начин и настроение след това, което ми се случи през 2014-а", казва аржентинецът.

"Прекарах доста време извън терените заради контузии и когато се завърнах, не играех най-добрия си футбол.

Опитах се да забравя какво бях преживял и да си върна най-добрата форма. Сега вече се чувствам наистина добре", твърди звездата.

Общо Меси има 45 гола в 44 мача, а през ноември миналата година стана голмайстор №1 в историята на Примера дивисион.

Неговото попадение във вратата на Севиля бе 339-то в официален мач за каталунците. Меси обаче твърди, че футболът вече е на втори план след раждането на сина му Тиаго.

"Всичко се промени. Сега вече имам една основна мисъл и тя е Тиаго преди всичко", споделя футболистът.

"Той промени и мирогледа ми що се касае до играта. Преди, ако пропуснех добро положение или пък изиграех слаб мач, не говорех по три дни с никого. Сега се прибирам вкъщи, виждам сина си и всичко преминава. Да бъде родител ми помогна да се оформя като личност и да осъзная, че има и други неща освен футбола", добави той.

"Имаме амбицията да стигнем възможно най-далеч. Ще се борим за всеки трофей. Измина един сезон, в който не спечелихме нищо. Сега, когато печелим мачове, се наслаждаваме, защото знаем колко трудно идват победите", увери феновете на Барселона Меси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията